Primera: Real potopljen na Calderonu, pogodak i asistencija Marija Mandžukića

Subota, 07. veljače 2015. 17:52 Napisao/la  SC

Susret 22. kola: Atletico - Real (M) 4:0. 

U derbiju 22. kola španjolskog nogometnog prvenstva madridski Atletico na svom je Vicente Calderonu s visokih 4:0 porazio gradskog rivala Reala. Izjednačio se tako s Barcelonom na okruglih pedeset bodova na ljestvici te sada dijeli drugo mjesto. Susret je započeo Mario Mandžukić, dok kod Reala ni u ovoj prilici nije bilo ozljeđenog Luke Modrića. Bez njega, Real igra mnogo teže, posebice na gostovanjima. Osjetilo se to već nakon prvih dvadeset minuta kada je Real bio dva pogotka u zaostatku.

Za 1:0 pogodio je Tiago. Portugalski veznjak iskoristio je Mandžukićevu asistenciju i iz koraka pogodio u 14. minuti. Mandžukić je na lijevoj strani loptu primirio prsima, dao je povratno za Tiaga koji zabija unatoč tome što je Casillas bio na lopti. Četiri minute kasnije Realov vratar nije imao nikakve šanse. U najljepšem potezu utakmice Saul Niguez škaricama postiže pogodak. Siquera je ubacio s lijeve strane, na poluvisoku loptu škaricama je naletio Niguez i pospremio za 2:0. Niguez je ušao s klupe već u desetoj minuti nakon što se ozlijedio Koke.

Prvi pokušaj Reala bio je u 32. minuti kada je bezopasno zaprijetio Benzema. U prvih pola sata domaćin je pokazao potpunu dominaciju koja se i nastavila. Tražio je Atletico u 34. minuti najstrožu kaznu, nakon što je Godin u ruku pogodio Khediru koji je bio u padu. Nastavak je počeo s tri Griezamnova pokušaja do 60. minute, , probao je i Tiago (62), no ti udarci nisu našli put do okvira Casillasovog gola.

Treći pogodak Atletica postignut je u 67. minuti. Na listu strijelaca se konačno upisao i Griezmann, i to nakon lijepe akcije u tri poteza. Arda Turan je ubacio za Nigueza koji glavom šalje na drugu vratnicu gdje natrčava francuski napadač i zabija za 3:0. Osim udarca nevidljivog Cristiana Ronalda (63) iz velike daljine, Real gotovo da i nije imao šansi za postizanje pogotka. Rezultiralo je to konačnim, četvrtim pogotkom Atletica u 89. minuti. Točku na i stavio je Mario Mandžukić minutu prije kraja, nakon ubačaja Torresa hrvatski je reprezentativac glavom postavio na konačnih 4:0.

Atletico - Real (M) 4:0 (Tiago 14, Niguez 18, Griezmann 67, Mandžukić 89)

ATLETICO: Moya - Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira - Arda Turan, Gabi, Tiago, Koke (10 Niguez, 71 Garcia) - Mandžukić, Griezmann (77 Torres)

REAL (M): Casillas - Carvajal, Varane, Nacho, Coentrao - Khedira (46 Jese), Kroos, Isco (68 Illarramendi) - Bale, Benzema (73 Hernandez), Cristiano Ronaldo

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.