ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Real protiv Valencije zabio pet puta do odmora

Nedjelja, 20. siječnja 2013. 22:52 Napisao/la  SC

Utakmica 20. kola:  Valencia – Real Madrid 0:5.  Luka Modrić ušao u 67. minuti

Gledatelji na Mestalli vidjeli su u prvom poluvremenu najbolje izdanje Real Madrida ove sezone. Nažalost navijača Valencije, momčad Josea Mourinha prvi put ove sezone odigrala u stilu jedne od najboljih momčadi na svijetu i do odmora vodila s čak 5:0.

Treba znati da momčad Valencije spada u sam vrh španjolskog, što analogno znači i europskog nogometa. Prije nekoliko dana u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Real Madrid pobijedio je Valenciju u Madridu rezultatom 2:0, ali je nakon utakmice prevladao dojam da nije pobijedila bolja momčad.

Na Mestalli u nedjelju navečer dvojbe nije bile. Čvrsti i agresivni središnji blok Reala, fantastično brza i precizna otvaranja u kontrama, vrlo su brzo u glavama igrača Valencije uništile svaku pomisao da mogu igrati ravnopravni nogomet.

Uz pet pogodaka Higuian (8) i Khedira (29, 33) propustili su realizirati prilike kada su sami izlazili pred nemoćnog vratara Alvesa, pa ispada da je Valencia dobro i prošla. Izvanredno izdanje dvostrukih strijelaca i asistenata Di Marije i Ronalda, te sjajna igra Ozila koji je bio ishodištu četiriju pogodaka, obilježili su tečnu, okomitu i ubojitu igru kojom je momčad Real Madrida podsjetila na najbolje dane u eri Josea Mourinha.

U drugom dijelu igrao se sasvim drugačiji nogomet. Momčad Real Madrida bitno je usporila ritam i održavala veliku rezultatsku prednost. Nogometaši Valencije uspjeli su u nastavku stvoriti nekoliko prilika koje su mogle završiti pogotkom: Piatti je u 50. minuti uzdrmao gredu, Tino Costra (59) i Jonas (64) nisu pogodili u izglednim pozicijama. Sve skupa bilo je premalo za prolaznu ocjenu.

Luka Modrić ušao u igru u 67. minuti umjesto Ozila. U 86. minuti Modrić je s lijevog boka uputio idealnu prizemnu loptu za Ronalda, koji je promašio s tri metra. Bila je to je jedina prilika Real Madrida u drugom dijelu.

VALENCIA: Alves, Ricardo Costa, Rami, Víctor Ruiz, Guardado, Banega, Gago (46 Barragan), Tino Costa, Piatti (73 Bernat), Soldado (65 Valdez), Jonás

REAL MADRID: Casillas, Arbeloa, Albiol, Varane, Coentrao, Khedira (75 Callejon), Xabi Alonso (58 Essien), Di María, Özil (67 Modrić), Ronaldo, Higuaín.

Utakmice 20. kola: Osasuna – Deportivo 2:1 (Kike Sole 26, Nino 60/Camunas 90+2), Valladolid – Zaragoza 2:0 (Guerra 12, Oscar 75), Atletico – Levante 2:0 (Adrian 32, Koke 60), Valencia – Real Madrid 0:5 (Higuian 9, Di Maria 34, 45, Ronaldo 36, 41)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.