Primera: Rayo Vallecano nadigrao Levante, Espanyolu derbi začelja, poraz Seville

Četvrtak, 20. prosinca 2012. 22:16 Napisao/la  SC

Utakmica 17. kola:  Rayo Vallecano - Levante 3:0 (Nacho 59', Piti 80',  Vazquez 90')

 

 

 

 

REAL SOCIEDAD - SEVILLA 2:1

Stadion "Estadio Municipal de Anoeta" Gledatelja: 22.000

Sudac: Alfonso Alvarez Izquierdo

Strijelci 1:0 Vela (18'), 1.1 Medel (49'), 2:1 De La Bella (69')

Žuti karton: I. Martinez, Andonegui (Real Sociedad), Spahić, Coke,Botia, Navarro (Sevilla)

Crveni karton: Coke Svilla 74'-drugi žuti karton

REAL SOCIEDAD: Bravo, Martinez, Gonzalez, I. Martinez De La Bella, Pardo (67' Zurutuza), Andonegui, Vela (85' Castro), Prieto, Griezmann, Ifran (87' Agirretxe)

SEVILLA: Lopez, Navarro, Spahić, Botia (88' Luna), Coke, Kondogbia, Medel, Manu (81' Baba), Reyes (67' Rabello), Navas, Negredo.

U San Sebastianu bolje su u susret ušli domaćini koji su zasluženo stigli i do vodstva nakon što je u 18. minuti Griezmann dao završni pas za Carlosa Velu koji je iz blizine matirao nemoćnoga Lopeza. Do odmora su opasniji bili gosti pa je logična posljedica toga bio izjednačujući pogodak Medela na asistenciju Jesusa Navasa u 49. minuti. U 61. minuti Diego Ifran bio je blizu da ponovno dovede Sociedad u vodstvo ali njegov je pokušaj otišao pola metra pored gola. U 63 minuti zaprijetili su gosti preko Reyesa ali njegov je udarac obranio Bravo. U 69 minuti Carlos Martinez sjajno je pronašao De La Bellu za novo i zasluženo vodstvo domaćih od 2:1.

ESPANYOL - DEPORTIVO 2:0

Stadion " Estadi Cornelia El Prat" Gledatelja: 30.000

Sudac: Carlos Velasco Carballo

Strijelac: 1:0 Simao Sabrosa (31'), 2:0 Stuani (89')

Žuti kartoni: Sanchez, Baena  (Espanyol), Aytami , Pizzi (Deportivo)

ESPANYOL: Casilla, Lopez, Colotto, Moreno, Capdevilla, Forlin, Sanchez (46' Baena), Simao Sabrosa, Verdu (90'  Albin), Wakaso (77' Stuani), Garcia.

DEPORTIVO: Lux, Evaldo, Aythami, Marchena,Pablo, Aguilar, Bergantinos (71' Andre Santos), Salomao (78' Valeron), Pizzi, Gama, Riki (61' Nelson Oliveira).

Klasičan derbi začelja odigran je u Barceloni. Tek drugu ovosezonsku pobjedu na svome je terenu i treću ukupno upisao Espanyol protiv izravnog konkurenta u borbi za opstanak Deportiva iz La Corune. Espanyol je pobijedio sa 2:0 i figurativno govoreći osvojio šest bodova i barem na kratko pobjegao iz zone ispadanja gdje i dalje posljednju poziciju drži Deportivo. Poveli su domaći zahvaljujući spretnom i lukavom udarcu glavom Simaa Sabrose sa ruba kaznenog prostora u nebranjenu mrežu nakon pogreške vratara Luxa i Cijele gostujuće obrane. Potvrdu vrlo vrijedne pobjede donio je "čovjek s maskom" christian Stuani dvije minute prije kraja utakmice.

 

RAYO VALLECANO - LEVANTE 3:0

Stadion "De Vallecas Teresa Rivero". Gledatelja: 10.000

Sudac: Jose Antonio Teixeira Vitienes

Strijelci: 1:0 Nacho (59'), 2:0 Piti (80'), 3:0 Vazquez (90'+3')

Žuti kartoni: Fuego, Dominguez, Labaka (Rayo Vallecano), Martins, Michel, Iborra, Barkero  (Levante)

RAYO VALLECANO: R. Martinez, Amat (79' Labaka), Nacho, Triguero, Galvez, Trashorras, Fuego, Dominguez,Piti (88' Vazquez), Bangoura (72' Delibašić), Carriho Baptistao

LEVANTE: Munua, Ballesteros, J.F. Garcia, Lopez Munoz, Navarro,Michel (63' Angel), Diop (72' El Zhar), Iborra, R. Garcia Santos, Barkero , Martins.

Malo je onih koji su mogli pretpostaviti da će prvi susret 17. kola Primere između Rayo Vallecana i Levantea  biti dvoboj momčadi iz gornjeg dijela ljestvice. Pa ipak bilo je tako, dva najveća iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone otvorila su posljednje ovogodišnje kolo. U "nogometnoj partiji šaha" , kako je izgledalo prvo poluvrijeme, u drugome dijelu domaćini su konkretizirali sve.

U drugom poluvremenu Rayo je stigao do uvjerljive i apsolutno zaslužene pobjede.  igrala se 59 minuta kada je Trashorras sjajno ušao u kazneni prostor i ubacio s lijeve strane za nadolazećeg Nacha koji je lakoćom savladao Munuu i doveo Rayo  u vodstvo. Drugi pogodak postigao je Piti deset minuta prije kraja a pobjedu i skok na sedmo mjesto, odmah do Levantea za kojim zaostaje dva boda potvrdio je  čovjek koji je u igri proveo samo pet minuta Vazquez u trećoj minuti sudačke nadoknade.

 

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.