ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Messi zabio 38. gol za pobjedu protiv Seville

Nedjelja, 24. veljače 2013. 00:04 Napisao/la  SC

Utakmica 25. kola: Barcelona - Sevilla 2:1. Ivan Rakitić odigrao zapaženo

Primera – 25. kolo

BARCELONA – SEVILLA 2:1

Stadion Camp Nou. Gledatelja: 80.000

Sudac: Velasco Carballo

Strijelci: 0:1 Botia (43), 1:1 Villa (52), 2:1 Messi (60)

Žuti kartoni: Navarro, Botia (Sevilla)

BARCELONA: Valdés, Piqué, Alves, Mascherano, Montoya, Song, Alcántara, Iniesta (69 Xavi), Messi, Sánchez (46 Tello), Villa (79 Busquets)

SEVILLA: Beto, Navarro, Fazio, Coke, Botía, Rakitić, Moral, Jesús Navas, Medel (55 Kondogbia), Maduro (82 Moreno), Babá (60 Negredo)

Barcelona je pobijedila Sevillu i smanjila pritisak nakon poraza od Milana i uoči uzvratne utakmice Kupa kralja protiv Real Madrida u utorak. Nogometaši Barcelone nisu briljirali, ali su pobjedom vratili dio samopouzdanja poslije slabe igre u Milanu.

U 43. minuti Rakitić je iz slobodnog udarca slijeva prebacio cijelu obranu Barcelone i precizno pronašao Cokea, uslijedio je ubačaj za glavu Botie, koji s 10 metara loptu od travnjaka šalje u desni kut – 0:1. Sevilla je povela iz prvog udarca prema i/ili u okvir vratiju Barcelone!

Nogomet koji Barcelona igra u zadnjem razdoblju ne može se više definirati kao natjecateljski. Dojam je da igrači Barcelone toliko uživaju u psojedu lopte (70 posto) da ih pogoci uopće ne zanimaju. Nema onih prepoznatljivih okomitih ulazaka u kazneni prostor, lopta u nedogled samo kruži, kruži… Nekoliko bljeskova (Messi, Iniesta) pojedinaca bilo je premalo je da bi vratar Beto strahovao.

Rezultatski preokret dogodio se u petnaestak prvih minuta drugoga dijela. U 52. minuti Dani Alves je ubacio zdesna, Villa je dočekao loptu potpuno sam na 5 metara od gola i mirno glavom poentirao – 1:1. U 60. minuti Leo Messi postigao je 38. pogodak u prvenstvu, kada mu je Tello vratio loptu s lijevog boka, a Messi je odmjerenim udarcem s 11 metara pogodio cilj – 2:1.

Nakon preokreta u zadnji pola sata utakmica je postala vrlo zanimljiva budući da je Sevilla tek tada pokazala koliko zna i može kada preuzme rizik čak i protiv momčad kakva je Barcelona. Netipična utakmica za Camp Nou ostala je rezultatski otvorena do kraja susreta, a Sevilla je bila bliže izjednačenju nego Barcelona trećem pogotku.

Iva Rakitić odigrao je zapaženu utakmicu i skrenuo pažnju dvama potezima koji su mogli promijeniti tijek utakmice. U 68. minuti zamalo je bio neprecizan nakon ubačaja Jesusa Navasa, a u 75. minuti odigrao je fantastičnu dubinsku loptu za Negreda, koji je propustio šansu utakmice. Udarac s 15 metara lijevom nogom nije bio precizan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.