Primera: Mateo Kovačić debitirao za madridski Real u remiju protiv Sporting Gijona

Nedjelja, 23. kolovoza 2015. 22:16 Napisao/la  SC

Susret 1. kola: Sporting Gijon - Real Madrid 0:0. Ušao je hrvatski rerezentativni veznjak u igru u 71. minuti umjesto Isca, no njegov doprinos gostima nije donio puni plijen na startu nove kampanje.

Madridski Real otvorio je novu sezonu u Primeri remijem kod Sportinga u Gijonu, a svoje prve minute u kraljevskom je klubu upisao Mateo Kovačić. Ušao je hrvatski rerezentativni veznjak u igru u 71. minuti umjesto Isca, no njegov doprinos gostima nije donio puni plijen na startu nove kampanje.

Real Madrid je od prve minute krenuo po rani pogodak, u uvodnim minutama zaprijetili neopasnim pokušajima Cristiana Ronalda i Balea. No, onda su gosti u 12. minuti stigli i do prvog zicera. Luka Modrić je sjajnom loptom proigrao Balea koji je zaobišao vratara Cuellara, ali otišao previše u stranu i tukao pored gola. Gareth Bale je u ovoj situaciji nakon kontakta s Cuellarom ostao na nogama, čini se da je Velšanin mogao i pasti te ako izboriti najstrožu kaznu.

Novu prigodu Real Madrid je imao sedam minuta kasnije kada je prizeman udarac Jesea prohujao pored druge vratnice. Na El Molinonu se igralo tada u vrlo visokom tempu, a letjele su bombe oko domaćih vrata. Svoj je udarac u 25. minuti iskušao i Isco, no on je s ruba kaznenog prostora šutirao visoko iznad gola.

Veliku prigodu nogometaši Sporting Gijona imali su u 36. minuti. Lora je odlično ubacio s lijevoga boka, a Sanabria glavom pogodio gredu. Lopta se odbila na gol-liniju, pa stigla u ruke vrataru Keyloru Navasu. Domaći su igrači signalizirali kako je lopta prešla liniju, ali sudačka trojka dobro je vidjela ovu situaciju. Samo minutu kasnije Alvarez je u svom kaznenom prostoru očigledno povlačio Cristiana Ronalda, no sudac Fernandez nije pokazao na bijelu točku.

Sporting Gijon mogao je već na samom otvaranju drugoga dijela stići do vodstva. Opet je agilni Lora ubacio s lijeve strane, Varane grubo pogriješio, a Carmona glavom pucao tik uz vratnicu. Gostujući vratar Navas u ovoj je situaciji bio potpuno nemoćan. Ubrzo je na drugoj strani uzvratio Ronaldo, no njegov je udarac lijepo obranio Cuellar.

Gosti su postupno pojačavali napad, Benitez je indisponiranog Jesea zamijenio Jamesom Rodriguezom, a u 60. minuti opasno je bilo pred domaćim vratima. Isco je izveo korner s desne strane, Bale bio najviši u skoku, ali Cuellar je bio prilično siguran. Najveću prigodu za Real propustio je Cristiano Ronaldo u 67. minuti. James Rodriguez je odlično ubacio, a Ronaldo neometan na pet metara od gola promašio loptu.

Rafael Benitez odlučio je pojačati kreativni dio svoje momčadi uvođenjem Matea Kovačića u 71. minuti. Hrvatski reprezentativac zamijenio je Isca, time upisao prve službene minute u dresu kraljevskog kluba. Real Madrid je u tim trenucima prešao na 4-3-3 sustav igre, a veznu liniju španjolskog velikana sačinjavali su Kovačić, Kroos i Modrić.

Sporting Gijon - Real Madrid 0:0

SPORTING: Cuellar - Lora, Hernandez, Espinosa, Lopez - Alvarez, Cases (85 Atmane) - Carmona, Sanabria, Jonathan (77 Menendez) - Guerrero (72 Muniz)

REAL: Navas - Danilo (87 Carvajal), Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Kroos, Isco (72 Kovačić) - Jese (56 Rodriguez), C. Ronaldo, Bale

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.