ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Jonas spasio Valenciju, Atletico remizirao

Ponedjeljak, 08. travnja 2013. 00:03 Napisao/la  SC

Utakmice 30. kola: Valencia - Real Valladolid 2:1, Getafe - Atletico Madrid 0:0, Celta Vigo - Rayo Vallecano 0:2, Osasuna - Espanyol 0:2

 

Najinteresantnija nedjeljna utakmica u Primeri odigrana je u Valenciji gdje su domaćini na Mestalli pobijedili Valladolid 2:1. Na poluvremenu su Šišmiši vodili 1:0 zbog autogola Balenziage iz 39. minute, međutim, u 71. su gosti poravnali nakon što je Oscar Gonzalez iskoristio asistenciju srpskog braniča, Antonija Rukavine.

No ipak, bodovi su ostali u Valenciji jer je domaći sastav na kraju ipak došao do pobjede, za koju je zbog pobjedničkog pogotka u trećoj minuti sudačke nadoknade najzaslužniji bio Jonas, koji je poentirao na dodavanje Joaa Pereire.

U ranijoj popodnevnoj utakmici Osasuna je poražena kod kuće u Pamploni 2:0 od odličnog Espanyola, koji se pokušava spasiti i ostati u ligi. Oba pogotka za pobjedu Papiga pala su u drugom dijelu nakon što je u igru ušao Wakaso za goste. Odlični ofenzivac Katalonaca prvo je asistirao Hectoru Morenu za 1:0 u 51. minuti, a potom je u samoj završnici i sam zabio na upošljavanje Martina Petrova za konačnih 2:0.

Atletico Madrid izvukao je bod u gradskom derbiju kod Getafea odigravši utakmicu bez pogodaka. Los Colchonerosi spasili su bod s devetoricom, jer su im u drugom dijelu utakmice isključeni Mario Suarez pa stoper Diego Godin. No, igrači Getafe nisu uspjeli probiti obrambeni zid ekipe s Vicente Calderona pa je okršaj završen rezultatom 0:0.

Utakmice 30. kola: Valencia - Real Valladolid 2:1 (Balenziaga 39'-ag, Jonas 90+2'/Oscar 71'), Getafe - Atletico Madrid 0:0, Celta Vigo - Rayo Vallecano 0:2 (Danijel Pranjić igrao je do 61 minute/Piti 14', Delibašić 83'), Osasuna - Espanyol 0:2 (Moreno 51', Wakaso 90').

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.