ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Barcelona svladala Athletic na otvaranju sezone

Nedjelja, 23. kolovoza 2015. 20:10 Napisao/la  SC

Susret 1. kola: Athletic Bilbao - Barcelona 0:1. U odlučujućoj akciji sudjelovao i Ivan Rakitić.

Treću utakmicu u desetak dana odigrali su Athletic i Barcelona, Katalonci su odnijeli drugu pobjedu. Na mjestu na kojem su nedavno poraženi 4:0 u prvom je prvenstvenom kolu bio dovoljan pogodak Luisa Suareza uz 54. minute za konačnih 0:1. Akciju je pokrenuo hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, dodao Jordiju Albi koji je asistirao Suarezu za jedini gol na utakmici.

Prvo veće uzbuđenje na utakmici bilo je nakon pola sata igre kada je Barceloni dosuđen dvojbeni kazneni udarac. Luis Suarez je pao u kaznenom prostoru, uz njega je bio Gorka Elustondo, a sudac je možda i prelagano pokazao na bijelu točku. Kazneni je udarac izveo Lionel Messi, ciljao je donji lijevi kut, ali je vratar domaće momčadi pročitao njegovu namjeru i obranio udarac.

Zanimljiv je podatak da je Iraizoz tek drugi vratar, uz Diega Alvesa koji je i Cristianu Ronaldu i Lionelu Messiju uspio obraniti jedanaesterce u svim natjecanjima.

Samo nekoliko minuta kasnije Iraizoz je još jednom sjajnom obranom spasio svoj gol. Nakon lijepe akcije Katalonaca pucao je Suarez, a ni on nije uspio pogoditi ciljani donji lijevi kut.

Barcelona je održala prednost do kraja susreta i upisala tri boda na startu sezone, osmu godinu zaredom. Cijena toga bile su ozljede Danja Alvesa i Busquetsa, ali pišu se na kraju samo bodovi.

Athletic Bilbao - Barcelona 0:1 (Suarez 54)

ATHLETIC: Iraizoz - de Marcos, Elustondo, Laporte, Balenziaga (50 Boveda) - Rico (63 Gurpegi), Etxebarria - Susaeta, Eraso, Zuloaga (63 Ibai) - Aduriz

BARCELONA: Bravo - Dani Alves (19 Sergi), Mascherano, Vermaelen, Alba - Rakitić, Busquets (68 Bartra), Iniesta - Messi, Suarez, Rafinha (82 Ramirez)

Tablice omogućuje Sofascore