PRIMERA

Barcelona slavila kod Atletica u Madridu

Subota, 12. rujna 2015. 22:28 Napisao/la  SC

Susret 3. kola: Atletico Madrid - Barcelona 1:2. Lionel Messi ušao u nastavku i zabio za pobjedu Barcelone

Barcelona je u derbiju trećeg kola španjolskog prvenstva pobijedila Atletico Madrid s 2:1. Prvu je priliku na utakmici imao Ivan Rakitić u 15. minuti. Andres Iniesta je osvojio prostor, a na kraju je do lopte stigao Ivan Rakitić koji se probio po desnom boku, pucao je izravno na gol, ali je slovenski vratar Oblak jako dobrom obranom blokirao udarac.

Dvije je minute kasnije na drugoj strani terena promašio Fernando Torres. Pucao je iz jako dobre pozicije, ali malo preko grede.

Najveću priliku u prvom dijelu Barcelona je imala u 25. minuti. Rakitić je izveo korner, ubacio je na prvu vratnicu, suigrač je prebacio loptu do Luisa Suareza koji je promašio nevjerojatnu priliku. S nekoliko je metara pucao snažno, a umjesto mreže je pogodio gredu. Luis Enrique je u 29. minuti morao mijenjati Thomasa Vermaelena koji se ponovno ozlijedio. U igru je ušao Jeremy Mathieu.

Nastavak je bio puno zanimljiviji. Nakon samo četiri minute igre sudac je oštetio Atletico jer nije svirao čisti jedanaesterac . Mascherano je rukom zaustavio udarac Fernanda Torresa, ali glavni sudac nije reagirao. Ipak je Atletico ubrzo nakon toga stigao do vodstva. Fernando Torres je u 51. minuti ispratio dugu loptu, protrčao pokraj obrambenih igrača Barcelone i poslao nisku loptu koja se od lijeve vratnice odbila u mrežu za 1:0.

Barcelona je brzo uzvratila i nakon samo četiri minute izjednačila. Griezmann je skrivio prekršaj na dvadesetak metara od gola, a slobodni je udarac fantastično izveo Neymar . Brazilski je nogometaš majstorski prebacio živi zid i pogodio gornji lijevi kut. Neobranjivo za Oblaka.

Ivan Rakitić je igrao do 60. minute, a onda ga je u igri zamijenio Lionel Messi. Messi je na početku ostao na klupi zbog iznimno zanimljivog razloga. Naime, Argentinac je nedavno dobio drugog sina pa je izbivao s nekoliko posljednjih treninga, trener ga je zbog toga poštedio i na bitnoj utakmici.

Glavni sudac utakmice Antonio Mateu Lahoz nije imao uspješnu večer, nakon što je oštetio Atletico, isto je napravio i Barceloni kada u 67. minuti nije svirao jedanaesterac zbog igranja rukom . Messi je sjajno proigrao Neymara koji je lijepo pucao, a loptu je na gol-crti rukom zaustavio Godin. Igrači Barcelone su osim jedanaesterca tražili i isključenje.

Konačni je rezultat u 77. minuti postavio Lionel Messi nakon prekrasne akcije svojih suigrača. Alba je dodao Suarezu koji prosljeđuje Messiju na lijevu stranu, a Argentinac je poslao loptu u mrežu mirno preko vratara Atletica. Bio je to prvi pogodak Messija u Primeri u novoj sezoni.

Lionel Messi je sudjelovao u posljednjih pet golova protiv Atletica u La ligi. Postigao je tri, a asistirao za dva pogotka.

Primera - 3. kolo

Atletico Madrid - Barcelona 1:2 (F. Torres 51/Neymar 55, Messi 77)

ATLETICO: Oblak - Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis - O. Torres (60 Ferreira), Gabi (81 Vietto), Tiago, Koke - F. Torres (62 Martinez), Griezmann

BARCELONA: ter Stegen - Sergi, Mascherano, Vermaelen (29 Mathieu), Alba - Rakitić (60 Messi), Busquets, Iniesta - Rafinha, Suarez, Neymar

Tablice omogućuje Sofascore