ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Barca pobijedila Las Palmas

Nedjelja, 01. listopada 2017. 18:13 Napisao/la  SC

Dvoboj igran pred praznim tribinama

Prazne tribine Camp Nou
Prazne tribine Camp Nou

Zbog situacije oko izbora u Barceloni, čelništvo Barcelone je zatražilo da se utakmica ne igra, no vodstvo lige nije htjelo donijeti nikakvu odluku, već su to prepustili katalonskoj policiji, uz prijetnju oduzimanja šest bodova.

Kompromis je bio da se igra pred praznim tribinama.

No, iako navijača nije trebalo biti, jedan se usprkos svemu probio na stadion, a zatim i u teren. Od tamo ga je "odstranilo" čak osam zaštitara, ali on je svoj cilj ispunio.

Las Palmas je istrčao s posebno dizajniranim majicama, prilično provokativnima, jer je na njima španjolska zastava, ali igrali su u običnim dresovima.

Nogometaši Barcelone na terenu su bili prilično nervozni i cijeli prvi dio susreta prepustili su gostima, koji su tek pogodili vratnicu.

U drugom dijelu Barcelona je ipak uspjela zatresti mrežu, najprije preko Busquetsa koji je pogodio glavom nakon udarca iz kornera, a nakon toga dva puta je mrežu zatresao Messi.

Ivan Rakitić u igru je ušao u 46. minuti.

Zanimljiva situacija dogodila se u 91. minuti. Barca je već imala 3:0 i sigurna tri boda na kontu kad je Luis Suarez izbio sam pred vratara Las Palmasa nakon čarobne asistencije Messija.

Urugvajac je promašio, a onda je u bijesu rastrgao dres i napustio teren. Nedugo nakon toga sudac je odsvirao kraj utakmice

Utakmice 7. kola:  Barcelona - Las Palmas 3:0 (Busquets 49, Messi 71, 77), Real Sociedad – Betis 4:4 (Willian Jose 13, Oyarzabal 26, Prieto 57, Llorente 86/Sanabria 6, Feddal 28, Joaquin 46, Leon 84), Valencia - Ath. Bilbao 3:2 (Zaza 27, Prejo 34, Rodrigo 66/Aduriz 59, Garcia 76), Villarreal – Eibar 3:0 (Bakambu 25, 52, 76)

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.