ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Barcelona pobijedila Atletico na Camp Nou

Nedjelja, 11. siječnja 2015. 23:16 Napisao/la  SC

Utakmica 18. kola: Barcelona - Atletico Madrid 3:1.  Mandžukić strijelac 

Nogometaši Barcelone pobijedili su Atletico u derbiju 18. kola i sačuvali Luisa Enriqueu na klupi! Prednjačio je raspoloženi Leo Messi, koji je prvo sudjelovao u pripremi dvaju pogodaka, a onda je u 87. minuti postavio konačnih 3:1. Ako sudbina Enriquea ovisi o Messiju, kao što su prije derbija protiv Atletica najavljivali španjolski mediji, onda je njegovo mjesto na klupi sigurno!

Doduše, skrivio je Messi i prekršaj za kazneni udarac iz kojega je Mario Mandžukić u 57. minuti zatreao mrežu na Camp Nou, smanjio rezultat na 2:1 i time završnicu vrlo dobre utakmice pune tenzija učinio još zanimljivijom. Nažalost, o sucu Undianu Mallencu još će se nekoliko dana govoriti i pisati zbog toga što je dosudio kazneni udarac, koji je Gamez iznudio.

Možda je Mallenco htio kompenzirati propust iz 35. minute, kada je Messi rukom prihvatio loptu prije nego što je asistirao Suarezu za drugi pogodak. Messi je u 11. počeo akciju po desnoj strani na kraju koje je Neymar postigao vodeći pogodak.

Barcelona je bila puno bolja u prvom dijelu, kada je stvorila još nekoliko prilika. U drugom dijelu Ateltico je dignuo razinu agresivnosti, utakmica je počela obilovati duelima na gornjoj granici podnošljivosti, najčešća meta bio je Neymar. Atletico je na takav način uspostavio ravnotežu i pokazao da ima kapaciteta obraniti titulu prvaka usrazu s Barcelonom i Real Madridom.

Ivan Rakitić odigrao je vrlo dobru utakmicu, na neizravni način asistirao je za Messiju za treći pogodak. Mario Mandžukić nije dobio puno upotrebljivih lopti, malo je više prostora dobio od 68. minute kada je u igru ušao Torres.

BARCELONA: Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Rakitić (89 Rafinha), Busquets, Iniesta, Messi, Suárez (90+1 Pedro), Neymar

ATLETICO MADRID: Moyá, Juanfran, Godín, Giménez, Gámez (83 Siguera), Tiago, Gabi (68 Torres), Koke, Arda Turan, Griezmann (74 Raul Garcia), Mandžukić

Utakmica 18. kola: Barcelona - Atletico Madrid 3:1 (Neymar 11, Suarez 34, Messi 87/Mandžukić 57-11m)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.