POVIJESNI PRESEDAN

Ronaldo i Benzema najslabiji napadači

Ponedjeljak, 20. studenog 2017. 11:39 Napisao/la  SC

Najslabiji učinak napadača u povijesti Real Madrida

Ronaldo + Benzema = 2
Ronaldo + Benzema = 2



Izgleda nevjerojatno, ali Cristiano Ronaldo i Karim  Benzema trenutačno su najgori napadački par u Ligama petice.

Španjolski novinari su izračunali da između 98 klubova iz pet najjačih liga samo talijanski prvoligaš  Benevento ima slabiji napadački par.

U brojkama, Ronaldo i Benzema nakon 12 utakmica španjolskog prvenstva postignuli su svaki po jedan pogodak! I to u istoj utakmici protiv Getafea!

Usporedbe radi, prošle sezone nakon 12 kola obojica su postignuli 12 pogodaka: Ronaldo 8,  Benzema 4.

Napadači trenutno vodećih klubova u ligama petice igraju u vrhunskoj formi, Cavani and Neymar zajedno su postignuli 22 pogotka za PSG,  Messi i Suarez  17 za Barcelonu,  Lewandowski i Muller 14 za Bayern, Aguero i Gabriel Jesus 16 za Manchester City...

U povijesti Real Madrida ovako slabi učinak napadača na početku sezone nikada nisu zabilježeni.

Najslabiji do sada učinak ostvaren je u sezonama 1942/43 i 1984/85, tadašnji napadački parovi Alonso i Botella,  Santillana i Butragueno postignuli su po tri pogotka.

Budući da Real Madrid od početka sezone praktično igra bez najboljih napadača, deset bodova zastatka za Barcelonom ne izgledaju tako velikim.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.