Policija upala u španjolski nogometni savez, nekoliko osoba uhićeno, Luis Rubiales nedostupan

Srijeda, 20. ožujka 2024. 14:32 Napisao/la  SC
Rubiales  preselio Superkup u Saudijsku Arabiju
Rubiales preselio Superkup u Saudijsku Arabiju

Policija je upala u španjolski nogometni savez (RFEF) temeljem istrage koja se odnosi na navodno neregularne ugovore u posljednjih pet godina, španjolski mediji javljaju da je nekoliko osoba uhićeno.

Jedan od njih je Tomás González Cueta, pravni savjetnik RFEF-a i jedan od bliskih suradnika bivšeg predsjednika Luisa Rubialesa.

Istraga je provedena nakon tužbe, koju je 30. svibnja 2022. godine podnijela udruga Transparentnost demokracija u sportu.

U središtu istrage su korupcija i pranje novca, navodo je planirano sedam uhićenja, sve je počelo istragom ​​ugovora o Superkupu, koji se igrao u Saudijskoj Arabiji u mandatu predsjednika Luisa Rubialesa, koji je ugovor potpisao s bivšim nogometašem Gerardom Piquéom.

Slučajno ili ne, Rubiales je trenutačno u Dominikanskoj Republici.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.