NEYMAR U SREDIŠTU AFERE

Barcelona platila 90,1 mil. eura temeljem više ugovora

Srijeda, 22. siječnja 2014. 17:31 Napisao/la  SC

Kada je Neymar kupljen, Barcelona je objavila da transfer iznosi 57,1 mil. eura

Kada je Neymar kupljen, Barcelona je objavila da transfer iznosi 57,1 mil. eura od čega je 17,1 mil. eura uplaćeno Santosu, a 40 mil. eura firmi Neymar&Neymar u vlasništvu obitelji igrača Barcelone.

Međutim, transfer Neymara iz Santosa u Barcelonu izgledao je otprilike ovako: Barcelona je platila 17,1 mil. eura Santosu za otkup prava u 2013. godini, 40 mil. eura platila je obiteljskoj tvrtki Neymarovih za otkup prava u 2014. godini, 7,9 mil. eura uplatila je istoj tvrtki za kupovinu još trojice mladih igrača santosa, 11,1 mil. eura plaćeno je izravno Neymaru i obitelji…

Španjolske institucije počele su istragu transfera, navodno su u posjedu dokumenata koji dokazuju da je postojalo više ugovora kojima je Barcelona dodatno plaćala svih (Santos, Neymarovi roditelji, razne agencije…) koji su utjecali na transfer. Kada se sve skupa zbroji, iznos transfera penje se na 90,6 mil. eura!

Ako se dokaže da je Barcelona platila Neymara s više ugovora, moguće su drastične kazne. Španjolski mediji kalkuliraju s drastičnim kaznama: izbacivanjem iz Lige prvaka i oduzimanjem 22 boda u Primeri.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.