Nogometaši Atletica trenirali na novom stadionu, u subotu svečano otvaranje

Petak, 15. rujna 2017. 18:58 Napisao/la  SC
Wanda Metropolitano
Wanda Metropolitano



Nogometaši Atletica odradili su prvi trening na novom stadionu Wanda Metropolitano, u subotu je zakazano svečano otvaranje.

Novi stadion dobio je dvoznačno ime.

Prvi dio imena (Wanda) pripada kineskoj kompaniji Wanda Group, dok je drugi dio imena (Metropolitano) posvećen starom Estadiu Metropolitanu na kojemu je Atletico igrao između 1923. i 1966. kada se preselio na Vicente Calderon.

A Vicente Calderon u subotu službeno odlazi u povijest nakon 50 godina.

Atletico je potrošio 170 milijuna eura, a ostatak je bila kompenzacija prodajom zemljišta bivšeg stadiona. Ukupni troškovi popeli su se na 310 milijuna eura.

Wanda grupacija vlasnik je 20% dionica Ateltico Madrida, a ta će kineska firma Madriđanima sljedećih 10 godina plaćati po 10 milijuna eura za reklamu imena (Wanda) na novom stadionu. Atletico će od azijske firme u sljedećem desetljeću zaraditi bar 100 milijuna eura.

Wanda Metropolitano ima kapacitet za 68.000  gledatelja, 13.000 više nego Vicente Calderon.

 - Bilo bi zaista posebno zabiti prvi gol na Wanda Metropolitanu. A ako to i ne budem ja, strašno bih volio da to bude netko od igrača Atletica, kaže Saul Niguez, veznjak Atletica.

- Sada smo svi malo nervozni i nestrpljivi, ali veliki optimisti. I svi ćemo se zaljubiti u novi stadion. Koji je predivan. Navijači su skroz uz teren, siguran sam kako će ovdje biti čudesna atmosfera, gostima sigurno neće biti lako igrati na Wanda Metropolitanu, rekao je Diego Simeone.

Atletico u subotu od 20.45 igra protiv Malage.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.