Kylian Mbappe potpisao, najbolji napadač na svijetu u najvećem klubu na svijetu

Ponedjeljak, 19. veljače 2024. 10:10 Napisao/la  SC

Marca objavila da su Kylian Mbappe i Real Madrid potpisali ugovor prije dva tjedna

Kylian Mbappe potpisao, najbolji napadač na svijetu u najvećem klubu na svijetu

Kylian Mbappe i Real Madrid potpisali su ugovor prije dva tjedna prema kojem će francuski napadač od 1. srpnja postaje novi igrač španjolskog velikana!

Marca je objavila vijest da je napokon formaliziran dogovor između najboljega napadača na svijetu i najvećega kluba na svijetu, nakon bezmalo sedam godina koketiranja i pregovaranja Mbappe će ostvariti dječački san i odjenuti dres Real Madrida.

Davne 2017. godine Real Madrid prvi put je iskazao interes dovesti Mbappea!

Mbappe je prije tjedan dana obavijestio predsjednik PSG-a Nassera Al Khelaifija da je potpisao za Real Madrid, u Parizu nisu bili iznenađeni.

Al Khelafi je odmah zatražio od Mbappea da se odrekne treće rate iznosa koji je trebao dobiti za tzv. lojalnost, kada je zadnji put produljio ugovor s PSG-om, pariški klub pristao je platiti  80 mil. eura da bi Mbappe ostao još jednu sezonu.

Mbappe je zapravo već početkom sezone jasno dao do znanja da odlazi u Madrid, odbio je produljiti ugovor koji mu istječe na kraju ove sezone.

José Ángel Sánchez je osoba kojega je Florentino Perez ovlastio pregovarati s Mbappeovim predstavnicima na čelu s njegovom majkom, Fayza Lamari vodila je glavnu riječ u pregovorima.

Početkom siječnja Sanchez je iznio zadnji priejdlog Real Madrida, Perez je bio vrlo oprezan u pregovorima nakon što su ga izigrali prošle sezone, kada je Mbappe ostao u Parizu.

Ovog puta Mbappe je dobio fiksnu ponudu s rokom, nakon nekoliko godina natezanja Perez više nije htio licitirati, Real Madrid je veći od bilo kojega igrača na svijetu!

Sve je zapravo bilo dogovoreno još u svibnju 2022. godine, tako da nije bilo potrebe za odugovlačenjem.

Real Madrid nametnuo je svoje standarde prema kojemu Mbappeova plaća ne može biti puno veća od plaća najboljih igrača, a najbolji igrači Real Madrida (J. Vinicius, Bellingham...) ponajbolji su na svijetu.

To znači da će Mbappe iduće sezone igrati za puno manju plaću od plaće u PSG-u, osnovica se kreće negdje oko 25 mil. eura godišnje ili oko desetak milijuna eura manje nego što trenutačno zarađuje.

Različiti bonusi čine veći dio godišnjih primanja, Real Madrid također će Mbappeu isplatiti bonus za lojanost, Mbappe je morao prihvatiti da će iduće sezone zarađivati puno manje za isti posao.

U PSG je godišnje zarađivao 212 mil. eura bruto, strukturu primanja čini plaća s bonusima (72), bonus za obnovu ugovora (60) i bonus za vjernost (80).

Florentino Pérez i Kylian Mbappe godinama su gajili prisni odnos kojega je poremetio telefonski razgovor u svibnja 2022. godine, kada je Mbappe osobno nazvao Pereza i obavijestio ga da ostaje u Parizu.

Perez se osjećao prevarenim, javno je rekao da ga je Mbappe razočarao kao čovjek, ali je brzo zatomio povrijeđenu sujetu.

Nije odustao, samo je promijenio taktiku u dogovoru s Joséom Ángelom Sánchezom, koji je preuzeo odgovornost u pregovorima.

Perez je na kraju ostvario cilj, Kylian Mbappe trebao bi biti predstavljen početkom iduće sezone na obnovljenom Santiago Bernabeu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.