JOSE MOURINHO OTKRIO

Neki igrači nisu htjeli igrati utakmicu u Vigu!

Četvrtak, 13. prosinca 2012. 12:47 Napisao/la  SC

Kiša, hladnoća, Kup, možda za najbolje nije potrebno da trener uvijek preuzme odgovornost, objasnio je Mourinho 

Trener madridskog Reala Jose Mourinho zaista s pravom nosi nadimak koji mu savršeno pristaje "The Special One". Još je jednom portugalski prevoditelj na trenerskom zadatku progovorio nakon poraza svoje momčadi. Nije htio ništa reći dan prije utakmice protiv Celte u Vigu ali je morao progovoriti nakon još jednog poraza Kraljevskog kluba jer je bio izrazito nezadovoljan prikazanom igrom i pristupom pojedinih igrača. Pohvalio je Varanea kako bi mogao kritizirati ostale.

- Varane je odigrao kao pravi šampion. Ozlijeđen je pružio puno više od onih koji nisu bili ozlijeđeni. Nije mogao sprintati, nije mogao igrati obranu ali smo igrali sa njime a nismo imali igrača manje, objasnio je Mourinho.

Njegov prigovor mogao je pomoći da otkrijemo na koga se ova kritika odnosila ali nije htio govoriti o imenima:

- Ja sam odlučio ostaviti Moratu na klupi, zato i jesam na ovoj dužnosti, da odlučujem, nekada su te odluke dobre a nekada loše. Na ovoj utakmici to je bila loša odluka jer je Morata ostao na klupi. Essien? On je igrao dobro ali sam ga zamijenio jer sam želio ojačati napad, dodao je "special one" koji nije krio svoju ljutnju na određene igrače i činjenicu da je nekima razočaran:

- Namjeravam popričati sa nekim igračima. Najbolja oklada vam je Morata, ali on je još zelen. Ima puno više motiva za igru od onih uvjetno rečeno najboljih koji nisu željeli igrati ovu utakmicu. Kiša, hladnoća, Kup, možda za najbolje nije potrebno da trener uvijek preuzme odgovornost. Ja ću preuzeti svoju, nastavio je Mourinho koji je imao samo riječi hvale za protivnika:

- Celta mi je bila "po guštu" Zaslužili su pobijediti ovu utakmicu. Rezultat je pravedan iako bi po mom mišljenju najpošteniji rezultat bio 1:0 za Celtu. Do drugoga gola došli su d ne znaju niti sami kako. Bili su bolja ekipa na terenu. Mislim da je Real favorit u uzvratu. Draže mi je izgubiti ovdje nego u La Ligi, zaključio je Mourinho koji je svjestan da mu loše igre njegovih izabranika ne jamče sigurnost.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.