Messi slobodnim udarcem nadmašio samog sebe, Barcelona pobijedila Atletico

Nedjelja, 26. veljače 2012. 23:40 Napisao/la  I. V.

Čudesan Messijev udarac sakrio  je slabosti Barcelone, koja u drugom poluvremenu nije bila dovoljno snažna da bi mogla odgovoriti agresivnoj igri Atletica.

 

Pogotkom Lea Messija nogometaši Barcelone uspjeli su u 25. kolu pobijediti (2:1) Atletico u Madridu. Iza šture činjenice krije se fenomenalni udarac iz slobodnog udarca kojim je Messi nadmašio samog sebe.

Udarac lijevom nogom kojega je Messi izveo iskosa slijeva, s mjesta gdje čak i dešnjaci zaziru od izravnog udarca, teško je opisati drugačije nego trenutkom genijalnosti. Lopta je  putovala unutrašnjim lukom koji je bio previsok i za visokog vratara Courtisa, na kraju se zakoprcala u mreži tik ispod spoja dviju vratnica u suprotnom kutu.

Čudesan Messijev udarac sakrio  je slabosti Barcelone, koja u drugom poluvremenu nije bila dovoljno snažna da bi mogla odgovoriti agresivnoj igri Atletica. Od pogotka Falcaa (48) za 1:1 utakmica je bila potpuno otvorena što se tiče rezultata, dojam da Barcelona neće pobijediti Atletica prepoznatljivom igrom pokazao se točnim.

U prvom dijelu Barcelona je igrala onako kako zna najbolje, kratkim pasovima. Atletico se branio čvrstim blokom, koji je u 36. minuti probio Messi preciznim dodavanjem za Fabregasa. Uslijedio je prolaz lijevim bokom i ubačaj za Alvesa, koji je iz blizine pogodio cilj – 0:1.

Pobjedom nad Artleticom, Barcelona je održala zaostatak za Real Madridom od 10 bodova.  

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.