Leo Messi odlazi u Saudijsku Arabiju za nevjerojatni iznos

Utorak, 30. svibnja 2023. 00:47 Napisao/la  SC

Kao što bi rekao pokojni Ćiro Blažević: Sine, čovjek nema pravo odbiti takvu ponudu zbog svoje djece!

Dresovi već u prodaji
Dresovi već u prodaji

Leo Messi odlazi u Saudijsku Arabiju za 1,2 milijarde eura!

Prema neslužbenim vijestima, Messijev otac prihvatio je ponudu Al-Hilala nakon što je postalo izvjesno da Barcelona neće moći ispuniti njegove uvjete.

Messi bi trebao biti plaćen nevjerojatnih 600 mil. eura po sezoni i postati najbolje plaćeni nogometaš u povijesti, trebao bi biti plaćen oko triput više nego što je Cristiano Ronaldo plaćen u Al Nassru.

Iznosi su nestvarni, ali treba ih ozbiljno shvatiti jer iza njih ne stoje klubovi nego država koju vodi princ Mohammed Bin Salman, koji je počeo ulagati u nogomet kupovinom Newcastlea.

Saudijska Arabija želi 2030. godine postati domaćin Svjetskog prvenstva, ulaganja se nameću kao nužnost, a državna blagajna puna je petrodolara.

Otkada je postalo jasno da Messi na kraju sezone odlazi iz PSG-a, pretežito se spekuliralo njegovim povratkom u Barcelonu:

- Rekao sam predsjedniku da Messijev povratak ima smisla. Nema sumnje, on je savršen za naš sistem i ideju u igri. Imam taktički plan s Leom na umu. Sve ovisi o Leu. Mislim da on mora odlučiti, na njemu je. Razgovaramo s njim, rekao je Xavi.

Problem su stroga pravila financijskog fair playa koja nameće LaLiga, udruga prvoligaša ne dopušta kršenja pravila prema kojima klub mora trošiti samo onoliko koliko prihodi.

Zbog toga je Messi otišao u PSG što se nije pokazalo dobrom sportskom odlukom, strmoglavila se prošle sezone karijera nekada najboljega igrača na svijetu.

Eventualni odlazak u Saudijsku Arabiju bila bi još gora sportska odluka, ali bi zarada bila basnoslovna.

Kao što bi rekao pokojni Ćiro Blažević: Sine, čovjek nema pravo odbiti takvu ponudu zbog svoje djece!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.