Leo Messi najavio odlazak iz Barcelone, 200 milijuna početna cijena javne dražbe

Četvrtak, 20. studenog 2014. 15:02 Napisao/la  SC

Želio bih završiti karijeru u Barceloni, ali u životu ne dobijete uvijek ono što želite. Cilj mi je da ova sezona prođe vrlo dobro, vidjet ćemo što će se dogoditi na kraju sezone, kaže Messi


Lionel Messi odbio je potpisati novi ugovor s Barcelonom, što je znak za početak stampeda najbogatijih klubova na svijetu. Cijena je sitnica! Budući Messijev klub mora Barceloni platiti oko 200.000 milijuna eura! Nekoliko klubova poput engleskih divova Chelsea i dva Manchestera ne taje da su spremni platiti odštetu ako Messi zaista namjerava otići iz Barcelone.

- U nogometu se događaju mnoge stvari i ponekad ne ispadne sve kako želite. Živim u sadašnjosti, želim pomoći Barceloni da i dalje osvaja trofeje. Želio bih završiti karijeru u Barceloni, ali u životu ne dobijete uvijek ono što želite. Cilj mi je da ova sezona prođe vrlo dobro i da osvojim što više trofeja. Vidjet ćemo što će se dogoditi na kraju sezone, kazao je Messi u razgovoru za argentinski časopis Ole

Španjolski mediji naglašavaju da Messi razmišlja o odlasku iz Barcelone nezadovoljan tretmanom. Najviše ga je zboljelo u džepu! Zasmetale su ga riječi dopredsjednika kluba Javiera Fausa, koji je izjavio da Barcelona nema namjeru financijski popravljati njegov sadašnji ugovor. U isto vrijeme čelnici kluba su poboljšali ugovor kojeg ima Neymar, pa je Messijev odgovor bio očekivan:

- Gospodin Faus je osoba koja ne zna ništa o nogometu i želi upravljati Barcelonom kao da je neka tvrtka. Barcelona zaslužuje da je vode i predstavljaju vrhunski menadžeri i ljudi, a Faus nije nijedno od toga. Niti jednog trenutka nisam tražio poboljšanje ugovora, poručio je Messi.

Je li u pitanju klasična licitacija novim ugovorom? Argentinski izbornik i bivši Messijev trener u Barceloni Gerardo Martino smatra da jest:

- Kada pogledate njegovu povezanost s Barcelonom, teško je vjerovati u prekid suradnje. Premda, kada vidite što mu se sve nudi, onda to izgleda moguće, izjavio je Martino.

Messi je u Barcelonu stigao kao dječak prije 14 godina, u 437 nastupa zabio je 364 golova uz 142 asistencije. Ukupno je osvojio 21 trofej.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.