Kup: Real Madrid i Atletico jamče spektakl na Santiago Bernabeu, Mandžukić u početnom sastavu

Četvrtak, 15. siječnja 2015. 09:43 Napisao/la  SC

  Gradski derbi između aktualnog prvaka Španjolske i aktualnog europskog prvaka  izaziva posebnu pozornost. Atletico ima prednost od 2:0 iz prve utakmice 

Mario Mandžukić najavljen je u početnom sastavu momčadi Atletica uoči uzvratne utakmice Kupa kralja protiv Real Madrida. Gradski derbi igra se na Santiago Bernabeu, Atletico ima prednost od 2:0 iz prve utakmice. Trener Diego Simeone računa na Mandžukića, koji se zadnjih dana mučio s povišenom temperaturom. U slučaju da se Mandužkićevo zdravstveno stanje pogorša tijekom današnjeg dana u momčad upada Torres, koji je igrao u prvoj utakmici umjesto Mandžukića. Tada je Simeone čuvao našeg reprezentativca za utakmicu protiv Barcelone na Camp Nou.

Gledatelje na Santiango Bernabeu i pred televizijskim ekranima večeras očekuje novi spektakl, gradski derbi između aktualnog prvaka Španjolske i aktualnog europskog prvaka uvijek izaziva posebnu pozornost. U prvoj utakmici Diego Simeone pokazao je nogometnom svijetu kako se treba igrati protiv ponajbolje momčadi na svijetu, Atletico je jedna od svega nekoliko momčadi na svijetu protiv koje Real Madrid nije izraziti favorit. U zadnjih devet gradskih derbija Atletico je slavio četiri, a Real Madrid tri puta.

Ključ utakmice svakako je Cristiano Ronaldo. Aktualni dobitnik Zlatne lopte teško se nosi protiv agresivne i plitke obrane koju protežira trener Atletica. Simeone nije dobio Zlatnu loptu kao najbolji trener na svijetu, Joachim Low i Carlo Ancelotti dobili su više glasova od trenera Atletica. Većina stručnjaka misli drugačije, puno je teže ovako uspješno raditi u Atleticu nego u njemačkoj reprezentaciji ili Real Madridu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.