FINALE KUPA KRALJA

Barcelona osvojila drugi trofej, Messi oduševio

Subota, 30. svibnja 2015. 23:23 Napisao/la  SC

Finale Kupa kralja: Athletic - Barcelona 1:3 

Nogometaši Barcelone pobjednici su Kupa kralja, drugi trofej ove sezone osvojili su pobjedom (3:1) nad Athleticom na Camp Nou, gdje su formalno bili gosti zbog španjolskog pravila da je stariji klub uvijek domaćin. Osvojili su ga na prepoznatljiv način zahvaljujući izvanrednom Leu Messiju, koji je ponovo oduševio ljubitelje nogometa.

Pogodak Messija u 20. minuti svakako treba vidjeti više puta budući da spada u odabrane majstorije najboljega igrača na svijetu, koji je prošao nekoliko igrača Athletica kao da je na šetnici. Fantastičnim potezom Messi je načeo mrežu protivnika čime je rasteretio suigrače i utakmicu učinio vrlo izvjesnom.

Barcelona je nadmoćno dominirala do same završnice, kada je Williams ublažio poraz i djelomično vratio Athletic u nogometni život. Ne toliko da bi pobjeda Barcelona došla u sumnju.

Ivan Raktić odigrao je finale kako dolikuje standardnom igrači najbolje momčadi na svijetu, koja se zadnji put ove sezone mora potvrditi u finalu Lige prvaka protiv Juventusa.

ATHLETIC: Herrerin, Bustinza, Balenziaga, Etxeita, Laporte, San Jose, Benat (74 Ibai), M. Rico (74 Iturrabe), Iraola (57 Suaseta), Williams, Aduriz

BARCELONA: Ter Stegen, Alves, Mascherano, Pique, Jordi Alba (76 Mathieu), Rakitić, Sergio, Iniesta (55 Xavi), Suarez (77 Pedro), Messi, Neymar

Finale Kupa kralja: Athletic - Barcelona 1:3 (Williams 79/Messi 20, 74, Neymar 36)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.