KRIZA U REAL MADRIDU

Mourinho ponovo upire prstom protiv cijelog svijeta

Ponedjeljak, 26. studenog 2012. 13:15 Napisao/la  SC

Što će se dogoditi ako Real Madrid ove sezone ne osvoji Ligu prvaka?

Jose Mourinho opet je sam na svijetu protiv svih na svijetu! Nakon poraza (0:1) od Betisa u Sevilli, Real Madrid zaostaje za Barcelonom čak 11 bodova nakon samo 13 kola čime je prvenstvo praktično završilo.

Real Madrid oprostio se od prvog trofeja u sezoni, preostala je samo Liga prvaka koja može zauzeti vidljivo mjesto u trofejnoj sali madridskog kluba. Međutim, natjecateljski proces osvajanja Lige prvaka nije isti kao proces osvajanja titule nacionalnog prvaka, kup-natjecanje iziskuje mnogo više rizika. Kroz sustav eliminacije ne prolaze uvijek bolje momčadi, plasman u Ligi prvaka često ovisi o trenutačnom tonusu momčadi. Mourinho je pod velikim pritiskom! Nakon što je Ligu prvaka osvojio s Portom i Interom, u Madridu ga spašava samo treća titula europskog prvaka.

Nakon poraza u Sevilli Mourinho se ponovo našao u žiži zanimanja. Za poraz od Betisa i veliki zaostatak za Barcelonom trener Real Madrida optužio je suce.

- Čestitam igračima Betisa jer su pružili sve što su mogli, iskazali su pobjednički karakter i nije njihova krivica da sudac nije priznao čisti pogodak Benzemi ili da nije dosudio klasični kazneni udarac za nas na kraju utakmice. Igrači Betisa zaslužuju moj respekt, jer su bili bolja momčad. Pokušavam biti objektivan i ne tražim isprike za poraz, očito je da neki igrači ne mogu igrati u ritmu srijeda – subota, iako govorimo o vrhunskim profesionalcima koji moraju pokazivati mentalnu stabilnost i ambiciju, rekao je Mourinho.

Real Madrid odigrao je slabu utakmicu, Ronaldo opet nije bio strijelac, titula prvaka je izgubljena, a lista zavjerenika uvijek je ista. Protiv Mourinha su vanjski neprijatelji na čelu sa sucima, novinarima, Barcelonom, UEFA-om i unutrašnji neprijatelji poput klupske opozicije, Valdana, publike na Bernabeu koja ne razumije njegovo narcisoidno ponašanje, medicinska služba, omladinska škola… Uglavnom, svi su krivci za neuspjehe Real Madrida osim igrača i trenera.

Na kraju svake sezone Mourinho trijumfalno podigne barem jedan trofej i neprijatelji zašute! Što će se dogoditi ako Real Madrid ove sezone ne osvoji Ligu prvaka?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.