Football Leaks: Luka Modrić osumnjičen za utaju poreza, pogledajte njegov ugovor s Real Madridom

Utorak, 06. prosinca 2016. 09:55 Napisao/la  SC

Football Leaks je web-stranica koja je najavila objavljivanje oko 18 milijuna dokumenata u kojima novinari iz 12 uglednih europskih listova  otkrivaju niz kaznenih djela u nogometu


Luka Modrić našao se u društvu poznatih nogometaša koji se nalaze pod  istragom  španjolskih vlasti zbog sumnje da nije platio poreze.

Španjolski list El Mundo jedan je od aktivnih suionika u aferi Football Leaks, što je kodno ime za međunarodnu istragu koja otkriva prljave tajne nogometnog biznisa.

Luka Modrić osvanuo je na naslovnici El Munda zbog sumnje da je posredstvom luksemburške tvrtke izbjegao platiti poreze na prihode u 2013. i 2014. godini.

Najboljem hrvatskom igraču sigurno ne ide u prilog činjenica da je jedan od aktera istrage protiv Zdravka Mamića kojega USKOK-a tereti za nezakonito izvlačenje novca iz Dinama.

Inače,  Football Leaks je web-stranica koja je najavila objavljivanje oko 18 milijuna dokumenata u kojima novinari iz 12 uglednih europskih listova  otkrivaju niz kaznenih djela povezanih s nogometnim biznisom, od utaje poreza, mafijskih veza, iskorištavanja maloljetnika, pa čak i prostitucije...

Unatoč pritiscima i sudskim zabranama, Football Leaks iduća tri tjedna namjerava objaviti sve dokumente među kojima su prvi objavljeni kompromitirajući dokazi da je Cristiano Ronaldo utajio čak 150 milijuna  eura poreza, a Jose Mourinho "samo" 12 milijuna eura.

Između ostalog, na stranici Football Leaks dostupan je ugovor Luke Modrića i Real Madrida potpisan 2012. godine.

Pogledajte detalje ugovora:

 

 

 

 

 

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore