El Clasico: Real Madrid bolji u drugom dijelu, Barcelona propustila šanse do odmora

Nedjelja, 01. ožujka 2020. 23:09 Napisao/la  SC

Vinicius postigao pogodak koji je prelomio utakmicu, Messi odigrao ispod svoje razine, Modrić i Rakitić igrali u završnici

Marcelo i Varane zaustavili Messija
Marcelo i Varane zaustavili Messija

Real Madrid pobijedio (2:0) je Barcelonu i preuzeo vodstvo na ljestvici, nastavlja se neizvjesna borba za titulu prvaka.

El Clasico je praktično riješen u 71. minuti, kada je Semedo nepotrebno napustio svoju poziciju, Vinicius je primio loptu iza Braithwaitea i slijeva krenuo ravno prema ter Stegenu.

Nije baš Vinicius bio u otvorenoj poziciji, posebice pred vratarom kakav je ter Stegen, ali je Pique uklizao i skrenuo loptu koja je prevarila ter Stegena.

Nakon pogotka utakimica se otvorila, ali Barcelona do kraja utakmice može žaliti jedino za Piqueovim pokušajem, stoper Barcelone nije dobro zahvatio loptu glavom u dobroj poziciji.

U prvom poluvremenu obje su momčadi inzistirale na kontinuiranim razdobljima napada kroz pas-igru s time da je Barcelona djelovala opasnije u zadnjoj trećini.

Prvo je Griezmann ostao sam na čistini nakon proigravanje Jordi Albe, Francuz nije dobro zahvatio loptu na 14 metara od vratiju.

Zatim je Courtois dvaput dobro reagirao!

Prvi put kada je Arthur pobjegao Kroosu od sredine igrališta, dotrčao je pred vratara Real Madrida koji se raširio i odbio loptu u situaciji jedan na jedan.

Drugi put je vratar Real Madrida dobro reagirao kada je Messi ušao između dvojice stopera, Busquets je pravodobno odigrao, Messijev udarac na ulasku u kazneni prostor nije bio problem za Courtoisa.

Treba naglasiti da Messi u pravilu drugačije reagira kada stekne prednost pred čuvarima.

U zanimljivoj utakmici odigranoj u jakom ritmu nije Real Madrid izgledao bezazleno do odmora.

Nekoliko su puta domaći igrači stvorili višak, ali je nedostajao završni pas, posebice je Vinicius dvaput zakazao u zadnjem dodavanju.

Prvi dio obilježila je dvojbena odluka suca Lahoza, koji Jordi Albi nije pokazao drugi žuti karton nakon očiglednog prekršaja nad Valverdeom.

Real Madrid u drugom je dijelu igrao puno agresivnije u zadnjoj trećini čime je u začetku osujetio pas-igru Barcelone.

Gosti su puno teže pod pritiskom izlazili iz svoje trećine, Real Madrid postao je konkretniji.

Isco je prvi dvaput zaprijetio, ter Stegen je vrhunski obranio njegov udarac sa 17 metara.

Drugi put je Isco udarcem glave već svladao ter Stegena, Pique je s gol-crte izbacio loptu.

Rastao je pritisak Real Madrida, Barcelona je rijetko ulazila u završnicu.

Iako je stvorila nekoliko šansi, Courtois u drugom dijelu nije imao posla.

Braithwaite je ušao u priliku odmah nakon što je debitirao u El Clasicu, prošao je desnom stranom, ali nije bio precizan u završnici.

Da je Leo Messi bio ispod svoga nivoa vidjelo se u još jednom velikoj prilici za Barcelonu.

Opet je Messi pobjegao po sredini visoko postavljenoj obrani domaćina.

Međutim, Messija su na rubu kaznenog prostora stigla dvojica braniča: prvo je Marcelo uklizao, a onda je Varane odbio loptu.

Mariano Diaz zauvijek će pamiti El Clasico.

Prvi put je ove sezone ušao u igru i u prvom dodiru s loptom pobjegao desnom stranom, izašao pred ter Stegena, okliznuo se uoči udarca, lopta je dobila neočekivanu putanju i završila u mreži - 2:0.

Luka Modrić i Ivan Rakitić odigrali su zadnje minute El Clasica.

REAL MADRID: Courtois, Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal, Kroos, Casemiro, Valverde (86 Lucas), Vinicius, Isco (79 Modrić), Benzema (90+2 Mariano)

BARCELONA: ter Stegen, Jordi Alba, Umtiti, Pique, Semedo, De Jong, Busquets, Arthur (81 Rakitić), Vidal (69 Braithwaite), Messi, Griezmann (81 Fati)

Utakmica 26. kola: Real Madrid - Barcelona  2:0  (Vinicus 71, Mariano 90+2)

Poredak: Real Madrid 56, Barcelona 55, Sevilla 46, Getafe 45, Atletico 44,...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.