EL CLASICO Luis Enrique: Leo Messi je najbolji nogometaš svih vremena!

Ponedjeljak, 24. travnja 2017. 09:00 Napisao/la  SC

Messi je učinio razliku. Danas nam je zabio dva gola, ali nismo loše reagirali samo što se njega tiče, nego u svim opasnim situacijama pred našim golom, kazao je Zidane

Leo Messi još je jednom bio najveći u najvećem nogometnom spektaklu na svijetu! Dvama Messijevim pogocima i nadahnutom igrom koja je presudila, Barcelona je pobijedila (3:2) Real Madrid na Santiago Bernabeu.

Messi je sve o sebi rekao na terenu, evo što o njemu kažu drugi:

- Leo Messi je najbolji nogometaš svih vremena, a ja sam gledao puno utakmica i videa, rekao je trener Barcelone Luis Enrique.

- Njegova veličina nikad ne prestaje iznenađivati. Velika je čast i blagoslov imati ga u svojoj momčadi, kazao je Iniesta, jedan od najboljih veznih igrača svih vremena.

- Ako je itko iznenađen Leom, mora ponovno pogledati povijest nogometa, kazao je Ivan Rakitić, jedna ob boljih igrača u El Clasicu.

Rakitić je postigao prekrasan pogodak za 2:1, sudjelovao je u pripremi prvog Messijevog pogotka:

- Ovo je bila luda utakmica, ali smo na kraju uspjeli pobijediti. Mislim da smo zasluženo svladali Real i jako sam sretan. Možda smo jedino trebali bit pametniji kada smo vodili 2:1. Ima još dovoljno utakmica, bit će komplicirano. Mi se moramo držati naših utakmica i pripremiti se za sljedeću, kazao je Rakitić.

Što se igre tiče, uzbuđenja je bilo napretek.

Ključni trenutka je isključenje Sergija Ramosa nakon brutalnog starta na Messiju, srećom bez posljedica.

Realov je kapetan na izlasku s terena okrenuo se Piqueu i rekao mu "Ajde, sad pričaj!". Aludirao je Sergio Ramos na stalne Piqueove komentare suđenja Real Madridu:

- Ramos će požaliti kad pogleda snimku, crveni je karton bio čist. No, ovdje su navikli na drugačije suđenje, rekao je Pique.

- Pogledao sam snimku mnogo puta, bila je to pretjerana kazna. Točno je da sam zakasnio u duel, ali on je skočio, nije bilo kontakta, niti namjere. To je bio start za žuti karton, kazao je Ramos nakon utakmice, a onda ponovo poručio Piqueu:

- Nije naš stil govoriti o sucima, nisam im se obratio, a Pique je taj koji stalno voli govoriti o sucima. On brani svoje stavove, ja svoje. Kad smo zajedno, branimo isto, ali nakon Clasica nemojte očekivati da ga zagrlim, rekao je kapetan Real Madrida.

Zinedine Zidane suglasio se s općom ocjenom, trener Real Madrida morao je priznati sljedeće:

- Messi je učinio razliku. Danas nam je zabio dva gola, ali nismo loše reagirali samo što se njega tiče, nego u svim opasnim situacijama pred našim golom. Imali smo puno prilika da utakmicu privedemo u svoju korist. Kad ne zabiješ, onda se ovakve stvari mogu dogoditi. I dogodile su se. Ne mogu biti sretan, razočarani smo rezultatom. Kod 2:2 i s desetoricom na terenu trebali smo biti pribraniji. No nogomet je takav, mi smo pozitivci i mogli smo zabiti za pobjedu. Pogledat ću utakmicu još jednom, no to neće ništa promijeniti. Trebamo misliti o sljedećoj utakmici, rekao je Zidane.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.