Barceloni i Real Madridu milijunske kazne zbog kršenja zakona o TV pravima

Utorak, 03. prosinca 2013. 11:17 Napisao/la  SC

Real mora platiti 3.9, a Barcelona 3.6 milijuna kazne. Klubovi su potpisali četverogodišnje ugovore s kućom MediaPro iako pravila dopuštaju trogodišnje ugovore. Barcelona i Real inkasiraju 50 posto ukupne zarade španjolske Primere od TV prava

Barcelona i Real Madrid rigorozno su kažnjeni zbog kršenja ugovora o TV pravima. Naime, Barcelona i Real, uz Sevillu i Racing Santander, moraju platiti 8.7 milijuna eura, dok je televizijska kuća MediaPro kažnjena s 6.5 milijuna eura. Real mora platiti 3.9, a Barcelona 3.6 milijuna kazne. Sevilla je kažnjena s 900 tisuća, Racing s 300 tisuća eura kazne.

Nacionalna komisija za tržišno natjecanje utvrdila je da su klubovi s televizijskom kućom MediaPro potpisali četverogodišnje ugovore, iako pravila dopuštaju potpisivanje ugovora na najviše tri godine. Barcelona je najavila da će se žaliti na ovu odluku, ali potvrdivši da će u isto vrijeme platiti kaznu.

Španjolski klubovi, za razliku od ostalih europskih liga, nemaju kolektivne ugovore o TV pravima. Real Madrid i Barcelona dobiju 50 posto od ukupne zarade španjolske Primere od TV prijenosa.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.