Barcelona poražena u 23. kolu, Real Madrid sve bliže tituli

Subota, 11. veljače 2012. 23:51 Napisao/la  I. Vranić

Osasuna je pobijedila Barcelonu rezultatom 3:2 i ako Real Madrid u nedjelju pobijedi Levante, momčad Josea Mourinha pobjeći će na ljestvici čak 10 bodova

Po svemu sudeći nogometaši najbolje momčadi na svijetu u 23. kolu oprostili su se od titule španjolskog prvaka. Osasuna je pobijedila Barcelonu rezultatom 3:2 i ako Real Madrid u nedjelju pobijedi Levante, momčad Josea Mourinha pobjeći će na ljestvici čak 10 bodova.

 

Do kraja prvenstva Barcelona i Real Madrid sastaju se međusobno na Camp Nou, ostale utakmice za madridski klub nisu razlog zbog kojeg bi Mourinho  strahovao da neće ostvariti obećanje i u drugoj sezoni na klupi Reala osvojiti jedan značajan trofej. Bojazan je manja utoliko koliko Barcelona u posljednjem razdoblju igra neprepoznatljivo slabo u utakmicama koje u optimalnom stanju rutinski pobjeđuje. Jednu od takvih utakmica Barcelona je izgubila od Osasune, koja je iskoristila slabosti gostiju.

Barcelona je igrala u sastavu koji pokazuje u kakvom se osjetljivom trenutku nalazi momčad Pepa Guardiole, trener Barcelone na  klupu je posjeo nedovoljno oporavljene Iniestu, Xavija, Puyola, Piquea, Pedra... U drugom dijelu ušli su stoperi Puyol, Pique i napadač Pedro, ali momčad bez Inieste i Xavija ni približno nije igrala na standardnoj razini. Jedan od važnijih razloga za novi podbačaj opet je bio Leo Messi koji prolazi krizno razdoblje.

Rezultati 23. kola Primere: Osasuna – Barcelona 3:2 (Lekić 4, 22, Raul Garcia 55/Sanchez 50, Tello 72), Racing – Atletico 0:0, Betis – Athletic 2:1 (Castro 10, Nelson 90+1/Martinez 22)

Poredak: Real Madrid 55, Barcelona 48, Valencia 37, Levante 32…

Tablice omogućuje Sofascore