DANAS JE ZADNJI DAN Barcelona nije odustala od Danija Olma, katalunjski klub želi dovesti dvojicu istaknutih španjolskih reprezentativaca koji imaju fiksne otkupne cijene

Subota, 20. srpnja 2024. 09:00 Napisao/la  SC

U Olmovu ugovoru u subotu, 20. srpnja, istječe rok otkupa ugovora za 60 mil. eura

Olmo i Williams
Olmo i Williams

Marca ističe da Barelona još nije odustala od Danija Olma što je zanimljivo s dva aspekta.

Prvo, u Olmovu ugovoru u subotu, 20. srpnja, istječe rok otkupa ugovora za 60 mil. eura.

Klauzula je ugovorena, kada je ugovor potpisan, RB Leipzig ne može ništa učiniti ako netko uplati navedeni iznos u roku.

Drugo, Barcelona želi dovesti Nica Williamsa koji također u ugovoru ima klauzula o otkupu ugovora, Athletic ne može ništa ako netko plati 58 mil. eura.

Dvojica španjolskih reprezentativaca visoke klase ukupno stoje 120 mil. eura, što je novac kojega Barcelona ne može prikazati u poslovnim knjigama jer nema pokriće u prihodima.

Barceloni ne bi bio problem doći do novca novim zaduživanjem, ali LaLiga je nametnula strogu financijsku disciplinu: ni jedan klub ne može potrošiti više od 70 posto isključivo i samo zarađenog novca.

U Williamsovu slučaju Barcelona ima vremena, pa Barcelona pokušava prodati Raphinu za 60 mil. eura što neće biit problem ako je Arsenal doista zainteresiran.

U Olmovu slučaju Barcelona ima vremena platiti fiksnu odštetu još nekoliko sati.

Ako Barcelona ima i želi platiti 60 mil. eura, nije jasno što je čekala do zadnjega dana.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.