Leo Messi u nedjelju najavio dolazak na obvezno testiranje prije početka priprema

Petak, 28. kolovoza 2020. 22:28 Napisao/la  SC

Messi na kraju ipak zatražio razgovor s čelnicima Barcelone i dobio  odgovor koji nije očekivao: Barcelona pristala razgovarati samo o novom ugovoru

Leo Messi u nedjelju najavio dolazak na obvezno testiranje  prije početka priprema

Lionel Messi ne odustaje od namjere da ode iz Barcelone, što neće biti izvedivo ako se ne postigne sporazumni raskid ugovora.

Dok se svjetski mediji natječu u potrazi za novim klubom najboljega igrača na svijetu, Barcelona je zauzela stav koji do daljnjega odlaže sve spekulacije o novom Messijevu klubu.

Nakon što je najavio odlazak, Messi je odbio razgovor s čelnicima kluba kao da je slobodan igrač.

Očito su ga odvjetnici pogrešno savjetovali da će bez odštete moći otići ako aktivira klauzulu, koja je istekla u lipnju. O tome se na kraju eventualno može raspravljati na sudu.

Za sada je Messi pod ugovorom koji mu istječe u lipnju 2021. godine, u ugovoru ima klauzulu o fiksnoj odšteti od 700 mil. eura.

Toliki iznos odjednom ne može platiti ni jedan klub na svijetu da ne prekrši financijski fair play.

Čini se da su odvjetnici shvatili da bez dogovora Messi neće moći otići, pa je Messi na kraju ipak zatražio razgovor s čelnicima Barcelone.

Dobio je odgovor koji nije očekivao, Barcelona je pristala s Messijem razgovarati samo o novom ugovoru!

Čelnici Barcelone odbili su s Messijem razgovarati o bilo čemu drugom što znači da je najbolji igrač u klupskoj povijesti doveden u poziciju da jedino sudskim putem može eventualno dobiti raskid ugovora.

Prema mišljenju neovisnih pravnih stručnjaka, Messi bi na sudu imao malo šansi dokazati da je klauzulu o raskidu ugovora bez međusobnih obveza zbog korona-stanke mogao aktivirati na kraju natjecateljske sezone u kolovozu, a ne u lipnju kao što piše u ugovoru.

U konačnici, eventualni sudski proces ne dolazi u obzir, jer bi trajao mjesecima što bi za bilo kojega igrača bilo pogubno.

Zbog toga je Messi u nedjelju najavio dolazak na obvezno testiranje na COVID-19 prije početka priprema, što znači da će se u ponedjeljak pojaviti na prvom treningu Ronalda Koemana.

Što će se dalje događati čini se da ovisi samo o dobroj volji čelnika Barcelone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.