Barcelona na sudu: Lionel Messi tuži El Mundo Deportivo, Neymarov problem u rukama istražitelja

Četvrtak, 01. listopada 2015. 09:49 Napisao/la  SC

Messi je, naime, najavio tužbu protiv katalonskog sportskog dnevnog lista El Mundo Deportiva, zbog teksta u kojem tvrde da je Messi načinio porezni prekršaj i izbjegao plaćanje poreza na humanitarnim utakmicama 

Na terenu je Lea Messija jako teško zaustaviti, osim nekom ozljedom, kao sada. No, i izvan terena neki kao da se trude zaustaviti blistavog Argentinca. Pa je tako proteklih mjeseci bilo raznih nenogometnih slučajeva koji su ga razvlačili. Sad je Messi odlučio: Dosta je! Idemo u kontranapad!

Messi je, naime, najavio tužbu protiv katalonskog sportskog dnevnog lista El Mundo Deportiva, zbog teksta u kojem tvrde da je Messi načinio porezni prekršaj i izbjegao plaćanje poreza na humanitarnim utakmicama 2012. i 2013. "Messi i prijatelji protiv ostatka svijeta".

U priopćenju Argentinac navodi da ni on ni njegov otac ni humanitarna organizacija koja nosi njegovo ime nisu sudjelovali u kriminalnim radnjama, da nikad nisu primili novac za organizaciju tih utakmica, da ni jedan igrač koji je sudjelovao u tim utakmicama nije ni pod kakvom istragom, te da će poduzeti pravne mjere protiv osih koji blate njegovo ime.

Slične probleme prolazi i Neymar. Pod istragom je već dugo njegov transfer u Barcelonu, a u srijedu je sud ponovno, nakon što je žalbom na prvostupanjsku odluku Neymar odgodio njezino izvršenje, odobrio istražiteljima uvid u svu dokumentaciju spornog transfera.

Za podsjetiti je, tužitelji tvrde da imaju "čvrste dokaze da je stvarni iznos transfera za Neymara skriven od strane sudionika transfera kako bi prevarili investicijski fond Teisa", koji je imao pet posto ekonomskih prava na Neymara dok je igrao u Brazilu.

Tablice omogućuje Sofascore