Fayza Lamari: Ako dođeš u takav klub bez poniznosti, nećeš uspjeti!

Četvrtak, 18. srpnja 2024. 09:44 Napisao/la  SC

Nitko ne može reći što se dogodilo,  zadnje dvije godine Kylian i predsjednik PSG-a uvijek su se sastajali nasamo, kaže majka novog igrača Real Madrida

Sretna obitelj
Sretna obitelj

Fayza Lamari otkrila je u razgovoru za Le Parisien zanimljivosti u transferu Kyliana Mbappéa, majka novog igrača Real Madrida nije mogla sakriti emocije tijekom predstavljanja na Santiago Bernabeu:

- Na dan predstavljanja suze su mi tekle ujutro, ne znam zašto, možda je bila umorna... Otac mu se srušio u finalu Svjetskog prvenstva, ja nikad nisam plakala za Kyliana. Ali ovo je bilo drugačije, bila je to mješavina svakakvih stvari. To je to, rekla je Lamari nakon što se njezinu sinu ostvario san:

- Mislim da sam zato plakala u utorak. Kylian je svoj san pretvorio u stvarnost, uvijek si je davao podstreka da ga ostvari. Imao je i sreće. Ali sreća se mora zaslužiti. U utorak nisam bila jedina koje je bila uzbuđena, svi naši prijatelji, svi ljudi koji su ga poznavali kada je bio mali, govorili su jedni drugima: 'Vau, uspio je, tu je'. Imao je pet godina, mislila sam da je lud kada je govorio o Real Madridu. Svi njegovi idoli bili su u Real Madridu, želio ih je imitirati. S pet godina imao je dječačke snove,smatram lijepim kod njega to što s 25 godina nastavlja sanjati. Možda mislite da je ravnodušan, da već ima sve što želi. Ali nije tako. Neću reći da se izlaže opasnosti dolaskom u Madrid, ali izašao je iz svoje zone komfora. Mislim da mu trebao još jedan izazov, kazala je Lamari prije nego što je otkrila neke detalje odlaska iz Pariza.

- Ono što se dogodilo u Parizu usporedivo je s razvodom. Kad pukne, u tom trenutku razmišljate samo o negativnostima. No, naša namjera nije gledati unatrag, nego dati Kylianu vremena da bi se ubrzo sjećao samo pozitivnih stvari u Parizu. A bilo je mnogo pozitivnih stvari. Danas je Kylian u Madridu i tome možemo zahvaliti ne samo Monacu, već i PSG-u. Uostalom, PSG je bio taj koji mu je vjerovao kada je imao 18 godina i kada je uložio toliki novac u njega... Mislim da im se Kylian više nego odužio. Nije sve dobro prošlo. Ali u svakom slučaju, došao je kraj. Morate ostati s pozitivom stavom, čak i ako još nije sve gotovo, rekla je Lamari i naglasila da priča o rastanku nije završila.

Mbappé od PSG-a traži isplatu dugova:

- Sada je u rukama Kylianovih predstavnika, vjerujem da će PSG vrlo brzo vratiti stvari u normalu. Upravo smo primili pismo od njih, neke odluke će brzo donijeti. Ponekad, kad se rastanete, morate odlučiti kome će pripasti televizor, kome namještaj ili auto... Tu smo mi sada! Nadam se da sve ovo neće okaljati sve što smo prošli, želim se sjećati pozitivnih stvari o PSG-u. Da je i ove godine, koja je bila teška, Kylianu bilo lijepo igrati na Parku pričeva, u svom gradu. Kao u braku, nikad sve nije ružičasto, ima uspona i padova. Ali za šest mjeseci stvari će biti bolje, govori Lamari.

Ne bude li dogovora, o razvodu će odlučivati sud:

- Ako ne budemo imali izbora, da, naravno. Sada se stvarno nadam da će se poštivati ugovor koji smo potpisali prije dvije godine. Da prestanemo pričati da je Kylian rekao ovo, nije rekao ono, napravio je ovo, nije napravio ono... U stvarnosti nitko ne može reći što se dogodilo, ni ja, ni predstavnici PSG-a, jer zadnje dvije godine Kylian i predsjednik PSG-a uvijek su se sastajali nasamo, samo jednom nisu, rekla je Lamari.

Dugo su trajali razgovori s Real Madridom, prije dvije godine činilo se da je sve gotovo, ali...

- Nema potrebe žaliti. Kad ste rođeni u Parizu i odrasli u Bondyju, igrati na Parku prinčeva je događaj. Kylian nikada nije lagao, predsjedniku je uvijek govorio da će jednog dana otići u Real Madrid. Naravno, kada se to dogodi, komplicirano je. Nije bilo lako, ali nema razloga žaliti, postoje velike emocije. Kylianu je bilo jako, jako teško, to je jasno. Ali nije radio u tvornici. Nemaš pravo, kada si nogometaš i zarađuješ sav taj novac, imati trenutke kada ti ne ide baš najbolje, kaže Lamari.

Majka najboljega igrača današnjice vrlo trezveno promišlja budućnost, ovako je prokomentirala Kylianovu  ulogu u Real Madridu:

- Zaboravlja se da je riječ o momčadskom sportu, da je za pobjedu potrebno 11 ili čak 15 igrača. Svatko ima svoje mjesto u timu. Ima onih koji su, kao što sam ja bila u rukometu, vojnici, vodonoše iako mrzim taj izraz, to oni igrači koji daju loptu najboljim igračima, jer oni su ti koji čine razliku. To vam mora biti ugodno raditi, morate prihvatiti činjenicu da ne možete biti uspješni sami. Španjolska u finalu u Njemačkoj, poput Francuske 2018., bila je primjer takvog pristupa, pobijedili su sa svim svojim igračima. Naravno, kada je netko najbolji od njega očekujete više, što je i logično, govori Lamal svjesna da je Real Madrid svih pobjeđivao bez Kyliana:

- Real Madrid će pobjeđivati i nakon Kyliana, zbog toga je najveći klub na svijetu. U utorak sam osjetila razliku, primjerice, s PSG-om. Park prinčeva je nesvakidašnji, morate ga doživjeti da biste ga razumjeli. Kada doživiš te emocije, kad čuješ navijače kako pjevaju od prve do zadnje minute, to je nevjerojatno, to moraš voljeti, to je stadion. Ali kada dođete u Real Madrid, osjetite snagu institucije. Ideja je biti dio zajedničkog projekta i pridonijeti koliko možete. Kad kažem da napušta svoju zonu komfora, mislim da neće moći bolje ostvariti više nego lani, kada je Madrid osvojio sve. Ali tražit ćemo od njega da radi ono što zna, a ono što najbolje zna je igrati nogomet. Ako dođeš u takav klub bez poniznosti, nećeš uspjeti. Kylian se može i mora poboljšati, istaknula je Lamari.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.