NESVAKIDAŠNJA ZABRANA Francuske vlasti zabranile prijenose utakmica koje igra Atalanta jer talijanska momčad na dresovima nosi reklamu sumnjive tvrtke

Petak, 20. siječnja 2023. 21:17 Napisao/la  SC

Tvrtka Plus 500 sponzor je Atalante od 2020. godine, riječ je o platformi za financijsko trgovanje sa sjedištem na Cipru, a sponzoriraju još i varšavsku Legiju, Young Boysie i Chicago Bullse

Francuske vlasti zabranile prijenose utakmica koje igra Atalanta jer talijanska momčad na dresovima nosi reklamu sumnjive tvrtke

Francuski ljubitelji utakmica Serie A više neće legalno u svojoj domovini moći gladati utakmice Atalante.

Nesvakidašnju zabranu emitiranja utakmica samo jedne momčadi objavio je BeIN Sports, vlasnik TV prava za Serie A u Francuskoj, a nakon što su dobili odluku Glavne uprave za tržišno natjecanje, potrošače i sprječavanje prevara, koja je dio francuskog ministarstva gospodarstva, financija i industrije.

Razlog za ovakvu odluku Glavna uprava za tržišno natjecanje, potrošače i sprječavanje prevara donijela je temeljem Atalantinog sponzora na dresovima.

Atalanta na dresovima nosi naziv tvrtke Plus 500, a ta je tvrtka prema francuskim vlastima povezana s investicijskim uslugama povezanim s rizičnim financijskim ugovorima, odnosno reklamiranje takvih tvrtki u Francuskoj je zabranjeno Potrošačkim kodeksom.

Tvrtka Plus 500 jedan je od sponzora Atalante od 2020. godine, riječ je o platformi za financijsko trgovanje sa sjedištem na Cipru, a sponzorski su povezani s varšavskom Legijom, Young Boysima i Chicago Bullsima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.