NAKON 40 GODINA

Thomas Schaaf odlazi iz Werdera

Srijeda, 15. svibnja 2013. 16:11 Napisao/la  SC

U posljednje tri sezone Schaaf kao trener nije imao uspjeha, pa rastanak nije iznenadio sportsku javnost

Thomas Schaaf  i Werder rastaju se nakon 14 godina. Na kraju sezone Schaaf više neće biti trener Werdera u kojemu je proveo više od 40 godina od kada je 11-godišnji dječak počeo igrati nogomet.

- Zaključili smo da je vrijeme za novi početak, zahvaljujemo Schaafu za sve što je uradio, glasi službeno priopćenje kluba na kraju sezone u kojoj  je Werder do kraja strahovao za prvoligaški status.

Kao igrač dvaput je bio njemački prvak. U posljednje tri sezone Schaaf kao trener nije imao uspjeha, pa rastanak nije iznenadio sportsku javnost. Od kada je 1999. godine preuzeo prvu momčad, Schaaf je jednom bio prvak (2004.), triput je osvojio Kup, jednom (2009.) je igrao finale Kupa UEFA.  Afirmirao je niz poznatih imena (Klose, Pizzaro, Micoud, Diego…), između ostalih i Ivana Klasnića.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.