Njemački kup: Ivan Santini započeo preokret Freiburga, Ivica Olić načeo Kickers Offenbach

Utorak, 26. veljače 2013. 22:07 Napisao/la  SC

Čertvrtfinale njemačkog kupa: Mainz - Freiburg 2:3 nakon produžetaka, Kickers Offenbach - Wolfsburg 1:2

 

Čertvrtfinale njemačkog kupa

FSV MAINZ 05 - SC FREIBURG 2:3 nakon produžetaka

Stadion "Coface Arena". Gledatelja: 23.517

Sudac: Deniz Aytekin

Strijelci: 1:0 Parker (2'), 2:0 Zimling (4'), 2:1 Santini (86'), 2:2 D. Caligiuri (90'+3-11m), 2:3 D. Caligiuri (108')

Žuti kartoni: Baumgartlinger (1 FSV Mainz 05), Krmas, Makiadi, Rosenthal (Freiburg)

MAINZ: H. Müller - Pospech, Svensson,Noveski, Zabavnik - Baumgartlinger - N.Müller, Ede (72 Ivanschitz), Zimling, (62 M.Caligiuri) - Szalai, Parker, (70 Diaz)                             

FREIBURG: Baumann - Hedenstad (13 Schmid), Ginter, Krmas, Sorg - Schuster, Makiadi - Flum (62 Guede), D.Caligiuri - Rosenthal (84 Santini), Kruse.

Izuzetno uzbudljivo je bilo četvrtfinale njemačkog nogometnog Kupa u kojem je Mainz na svom terenu dočekao Freibrug. Iako se u obje ekipe nalazi po jedan hrvatski nogometaš, i Ivan Klasnić kod domaćih i njegov imenjak Santini kod gostiju, našli su se na klupama za rezervne igrače.

Furioznim otvaranjem utakmice Mainz je nagovijestio kako će lagano izboriti polufinale, međutim sve ono dobro što su napravili u početku utakmice, pokvarili su u nastavku, a pogotovo u samoj završnici dvoboja. Akciju je u drugoj minuti kreirao Ede, a mladi 20-godišnji Nijemac Shawn Parker odlično je natrčao na jednu povratnu loptu i bez problema poentirao za rano vodstvo domaćih.

Praktički su prošle samo dvije minute i iz prvog ozbiljnog napada ponovno se zatresla mreža Freiburga. Szalai je prirpemio priliku i spustio loptu na nogu Zimlinga, koji s 20-ak metara, kroz noge obrambenog igrača Freiburga, pronalazi put lopti do gola. Mainz je ostatak poluvremena iskontrolirao utakmicu te je na odmor otišao i više nego ugodnim rezultatom.

U nastavku sasvim druga priča, a svemu je 'kumovao' crveni karton Pospecha, koji je u razmaku od samo deset minuta zaradio dvije javne opomene. Mainz je tako u posljednjih 25 minuta imao zadaću sačuvati prednost od dva pogotka. Međutim, nisu u tome uspjeli, a glavni krivac bio je Ivan Santini, koji je ušao kao joker s klupe šest minuta prije kraja dvoboja. Trebale su mu samo dvije minute i dva dodira s loptom kako bi postigao pogodak. Ginter je snažno pucao, pogodio vratnicu, a na pravom mjestu našao se 23-godišnji hrvatski napadač, koji loptu bez problema posprema u mrežu.

Nalet gostiju Mainz nije uspio zadržati, a ponovno glavnu ulogu ima Ivan Santini i tu u sučevoj nadoknadi. Prekršaj Zabavnika na Hrvatu u 16-ercu sudac, uz sve proteste domaćih, kažnjava kaznenim udarcem, a siguran realizator je Caligiuri. Za produžetak i veliku priliku Freiburga za prolaz u polufinale.

Upravo Caligiuri u 108. minuti ovog uzbudljivog dvoboja zapečatio sudbinu Mainza i osigurao svojoj ekipi plasman među četiri najbolje njemačke ekipe ovog natjecanja.

Ivan Klasnić prosjedio je cijelu utakmicu na klupi, dok je kod gostiju ista sudbina zadesila Mensura Mujdžu, bivšeg igrača Zagreba.

KICKERS OFFENBACH - WOLFSBURG 1:2

Sparda-Bank-Hessen-Stadion. Gledatelja: 18.700.

Strijelci: 0:1 Olić (50'), 0:2 Dost (71'), 1:2 Stadel (81')

KICKERS OFFENBACH: Wulnikowski - Ahlschwede, Kleineheismann, Stadel, Stein - Feldhahn, Mehić (64.Bäcker) - Fetsch, Reinhardt - Schwarz (79.Avdić), Rathgeber (64.Vogler)

WOLFSBURG: Benaglio - Hasebe, Naldo, Madlung, Schäfer - Polak, Josue (87. Kjaer) - Olić (76.Rodriguez), Diego, Vieirinha (90.+1 Träsch) - Dost

Trećeligaš Kickers Offenbach pokazao se kao neugodan i organiziran suparnik Wolfsburgu i tek su u nastavku utakmice Vukovi slomili njihov otpor. Na terenu se od prve minute našao i hrvatski reprezentativac Ivica Olić, dok je trener Hecking ponovno na klupi za rezerve ostavio zimsku akviziciju iz dortmundske Borussije Ivan Perišića. Možda se mu se sada promjena sredine ne čini kao posebno dobra odluka u karijeri.

Domaćin je u prvih 45 minuta uspio zaustaviti sve napade Wolfsburga, stigao priprijetiti iz poneke kontre, a na odmor se otišlo bez promjene onog početnog rezultata. Početkom drugog dijela Vukovi ipak dolaze do prednosti, a glavni "krivac" je Ivica Olić. Hasebe je ubacio s desne strane, veliku pogrešku napravili su domaći golman, ali i stoper, koji su omogućili Oliću da spretno, tijelom, uz malo sreće, pošalje loptu u nebranjenu mrežu.ž

Wolfsburg je svoju prednost povećao dvadesetak minuta prije kraja, kada je na dodavanje Schäfera poentirao Dost, međutim Offenbach nije niti tada posustao. Krenuli su na sve ili ništa, ali su do kraja dvoboja uspjeli postići samo utješni pogodak. Spretan je i precizan bio Stadel.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.