OPET U BUNDESLIGI

Niko Kovač trener Wolfsburga

Utorak, 24. svibnja 2022. 13:08 Napisao/la  SC

Ja sam dijete Bundeslige, kaže Kovač

Niko Kovač
Niko Kovač

 Niko Kovač službeno je postao trener Wolfsburga!

Kovač je predstavljen na službenoj stranici nakon što je potpisao trogodišnji ugovor!

- Ja sam dijete Bundeslige, imam veliku želju u Bundesligi još jedno uspješno poglavlje ostvariti s Wolvesima. Jako sam uzbuđen što ću raditi u Wolfsburgu zajedno sa svojim trenerskim stožerom. Momčad ima ogroman potencijal, a uvjeti su idealni za uspješan rad, rekao je Kovač.

- Prilikom odabira trenera, bilo mi je važno da pronađemo trenera koji može dugoročno razvijati Wolfsburg. Stoga mi je jako drago što smo Niku uspjeli uvjeriti da postane trener, on je dosljedan, orijentiran je na rad i uvjeren sam da će momčad imati njegovo obilježje u narednim godinama, rekao je izvršni direktor Jörg Schmadtke.

Kovač se time nakon epizode u Monaco vratio u njemački nogomet, gdje je radio u Bayernu i Eintrachtu.

S Bayernom je osvojio prvenstvo i kup, s Eintrachtom je osvojio kup.

Bivšem izborniku hrvatske reprezentacije u Wolfsburgu će se kao pomoćnik pridružiti njegov mlađi brat Robert (48).

Kovač je prije 50 godina rođen u Berlinu, profesionalnu igračku karijeru počeo je u Herthi, igrao je u Leverkusenu, HSV-u, Bayernu i RB Salzburgu, za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 83 utakmice.

Hrvatsku reprezentaciju vodio je u završnici SP-a 2014. godine u Brazilu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.