Najveći talent svjetskog nogometa odlučio gdje će otići iz Dortmunda

Ponedjeljak, 26. rujna 2022. 19:07 Napisao/la  SC
Jude Bellingham
Jude Bellingham

Jude Bellingham odlučio je da će karijeru nastaviti u dresu Real Madrida.

Španjolski, njemački i engleski mediji prenose vijesti iz Dortmunda, jedan od najvećih talenata svjetskog nogometa idućega ljeta odlazi u Madrid čime je završila tržišna utakmica nekoliko najvećih klubova na svijetu.

Real Madrid pobijedio je u konkurenciji Liverpoola, Chelseaja, Manchester Cityja i Manchester Uniteda.

Bellingham ima samo 19 godina i fiksnu odštetnu klauzulu od 150 mil. eura, neslužbeno transfer bi trebao iznositi 137 mil. eura, što bi trebao postati svjetski rekord za U-20 uzrast.

Mladi engleski reprezentativac već je cijenom srušio svjetski U-17 rekord, kada je Borussia platila 25 mil. eura Birmingham Cityju za tada malodobnog igrača.

Inače, Bellingham je postao najmlađi debitant u povijesti Birminghama, debitirao je za prvu momčad sa 16 godina i 38 dana, prvi pogodak postigao je nekoliko dana kasnije (16 god. i 63 dana).

Sa samo 19 godina, Bellingham je za prvu momčad Borussije igrao više od stotinu puta, 16 puta nastupio je za najbolju englesku reprezentaciju.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.