Hoeness otkrio tajnu: Guardiola je potpisao nakon samo dva sata razgovora u New Yorku

Srijeda, 20. ožujka 2013. 21:20 Napisao/la  SC

Mislim da bi možda jedan ili dvojica igrača Barcelone ili Real Madrida igrali u prvoj momčadi Bayerna, kazao je Hoeness

Uli Hoeness, predsjednik Bayerna, prvi put je javno objasnio kako je Pep Guardiola postao trener bavarskog kluba

- Otišao sam u New York na sastanak s Guardiolom 18. prosinca, sreli smo se u njegovu stanu u Central Parku. Nakon 30 sekundi osjećao sam se kao da smo članovi obitelji. Sa sobom sam donio ugovor i nakon dva sata razgovora Guardiola me upitao: Trebam li odmah potpisati?. Rekao sam da je to sjajna ideja i on je potpisao, kazao je Hoeness.

Bayern je najpoznatiji sajam nogometnih taština na svijetu, kako će se Guardiola snaći u društvu takvih autoriteta.

- Guardiola je čovjek otvorena uma, neće imati problem u komunikaciji s Rummeniggeom i sa mnom. Samo nas dvojica ćemo s njim razgovarati o nogometu, a ja sam zajamčio da mu se nećemo miješati u posao. Pep će zaraditi mnogo u Munchenu, ali je mogao zaraditi više da je otišao u Englesku. U njegovom odabiru presudila je naša nogometna filozofija, koja je bliska Barceloni, tvrdi Hoeness.

A koliko je zapravo bliska, Hoeness je ovako objasnio:

- Mislim da bi možda jedan ili dvojica igrača Barcelone ili Real Madrida igrali u prvoj momčadi Bayerna, kazao je Hoeness.

Nagradno pitanje glasi, koji su to igrači?

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.