Uli Hoeness ostaje predsjednik Bayerna unatoč istrazi zbog utaje poreza

Ponedjeljak, 06. svibnja 2013. 21:57 Napisao/la  SC

Hoeness je pod istragom njemačkih poreznih organa zbog sumnjivih transakcija kojima je zaradio 20 milijuna eura i stavio ih na tajni račun u jednoj švicarskoj banci, a da za tu svotu nije platio porez

Uli Hoeness ostaje na predsjedničkom mjestu Bayerna unatoč tome što je pod istragom zbog utaje poreza. Klub navodi da je Hoeness ponudio privremenu ostavku do okončanja postupka, ali ga je Nadzorni odbor kluba jednoglasno zamolio da ostane na dužnosti.

- Poslije intezivne rasprave, odlučeno je da u interesu kluba Uli Hoeness nastavi obavljati funkciju predsjednika kluba, stoji u priopćenju Bavaraca.

Hoeness je nekadašnji proslavljeni nogometaš Bayerna i njemačke reprezentacije, ali je trenutačno pod istragom njemačkih poreznih organa zbog sumnjivih transakcija kojima je zaradio 20 milijuna eura i stavio ih na tajni račun u jednoj švicarskoj banci, a da za tu svotu nije platio porez.

Predsjednik Bayerna je vlasnik mesne industrije koja se bavi proizvodnjom kobasica i ranije je potvrdio njemačkim medijima da je prijavio račun u švicarskoj banci.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.