DERBI DRUGE BUNDESLIGE

Mijatovićeva momčad poražena

Subota, 06. ožujka 2021. 14:54 Napisao/la  SC

 Bochum u gostima pobijedio Greuther Furth

Andre Mijatović
Andre Mijatović

U derbiju 24. kola 2. Bundeslige nogometaši vodećeg Bochuma svladali su na gostovanju trećeplasirani Greuther Furth 2:1 i napravili velik korak ka plasmanu u elitni njemački nogometni razred.

Greuther Furth, momčad u kojoj je pomoćni trener Riječanin Andre Mijatović, prije dva tjedna je slavila protiv drugoplasiranog Kiela i u tom trenutku slovila kao jedan od najistaknutijih kandidata za promociju, dojam nisu pokvarili niti remijem u Hannoveru, ali ovaj poraz mogao bi unijeti ponešto nervoze u redove Mijatovićeve i Leitlove momčadi.

Budući da u ponedjeljak kolo završava derbijem u Hamburgu između HSV-a i Kiela, Greuther Furthu prijeti mogućnost pada na četvrtu poziciju.

Dvije prvoplasirane momčadi 2. Bundeslige direktno ulaze u Bundesligu, a trećeplasiranu momčad očekuju kvalifikacije.

2. Bundesliga tradicionalno je vrlo izjednačeno natjecanje, što ukazuje i trenutačni poredak na ljestvici prema kojemu čak pet momčadi ravnopravno konkurira za jedno od prva tri mjesta.

Andre Mijatović je igrao za Greuther Furth, bivši igrač Rijeke iz Dinama je 2005. godine prešao u redove njemačkog drugoligaša, vratio se prošle godine kada je momčad preuzeo trener Stefan Leitl.

Rezultati 24. kola: Erzegbige Auge – Hannover 1:1 (Testoret 64/Ochs 24), Gruether Furth – Bochum 1:2 (Stach 18/Losilla 7, Zulj 61-11 m), Karlsruher – St. Pauli 0:0.

Poredak: Bochum 48, Kiel 45 (23), Greuther Furth 43, HSV 42 (23), Karlsruher 40...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.