NJEMAČKO PRVENSTVO

Milan Badelj postigao prvijenac za HSV

Utorak, 27. studenog 2012. 22:29 Napisao/la  SC

Rezultati 14. Kola: Borussia (D) - Fortuna Dusseldorf 1:1, Hannover - Gruther Furth 2:0, HSV - Schalke 04 3:1, Eintracht - Mainz 1:3 

Bundesliga – 14. kolo

BORUSSIA (D) - FORTUNA 1:1

Stadion "Signal Iduna Park". Gledatelja: 80.100

Sudac: Deniz Aytekin

Strijelci: 1:0 Blaszczykowski (43'), 1:1 Reisinger (79')

Žuti kartoni: Subotić (Borussia D), Paurević, Kruse (Fortuna Dusseldorf)

Crveni karton: Ivan Paurević (Fortuna Dusseldorf 88'-drugi žuti)

BORUSSIA (D): Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Santana, Schmelzer, Bender, Kehl (68 Lietner), Blaszczykowski (81' Schieber), Reus (75 Perišić), Grosskreutz, Lewandowski.

FORTUNA DUSSELDORF: Giefer, Van den Bergh, Juanan,  Rodzek, Balogun, Lamberts, Paurević, Bellinghausen, Reisinger (90 Fomitschow), Ilso (72 Schahin), Kruse.

Fortuna je uspjela odnijeti bod iz Dortmunda i na najbolji način pogodovala vodećem Bayernu. Gostujuća momčad uspješno je odolijevala aktualnim prvacima sve do pred kraj prvog poluvremena, a onda joj je Fortuna okrenula leđa. Fantastična momčadska igra i akcija nalik na ono iz kompjuterske igrice dovela je "milionere" u vodstvo. Mat u četiri poteza svojim je čevrtim golom sezone zaključio Poljak Jakub Blaszczykowski.

U prvih deset minuta pokušao je Smelzer u dva navrata iz daljine no bez uspjeha, a Fortuna je prvi puta zaprijetila preko Juanana u 17. minuti također iz velike udaljenosti, no i njegov udarac otišao je pored gola. U 29 minuti glavom je ambiciozno sa 12 metara pucao Lewandowski, no ravno u ruke Giefera. U 37. minuti čak dvije prigode za aktualne prvake. Najprije je promašio Lewandowski, a potom je udarac Reusa u korner skrenuo Giefer.

Već u 48. minuti Borussia je mogla udvostručiti prednost, ali udarac glavom Lukasza Piszczeka lakoćom je neutralizirao Giefer. U 51. minuti na sceni je i mladi hrvatski reprezentativac Ivan Paurević, no njegov je pokušaj otišao pored gola. U 53. minuti pucao je Subotić glavom ali Giefer je bio siguran. Četiri minute kasnije Reisinger je dao naslutiti ono što će se dogoditi nešto kasnije.

U 58. minuti Grosskreutz je tukao iz daljine ali pored vratiju. U 70. minuti je šansu propustio Lewandowski, a onda je uslijedila kazna i u 78. minuti je Reisinger s pet metara glavom matirao Weidenfellera i svojim drugim golom u nizu svojoj ekipi donio rekordni šesti remi sezone. U pet minuta nakon primljenog pogotka izgledne prigode za domaće propustili su dva puta Lewandowski i jednom Blaszczykowski, ali ono što je u 83. minuti promašio Kevin Grosskreutz spada u promašaje dosadašnjeg dijela sezone. S 4 metra uspio je promašiti prazan gol.

Ivan Perišić u igru je ušao u 75. minuti, kod gostiju Ivan Paurević igrao je do isključenja u 87 minuti.

HSV - SCHALKE 04 3:1

Stadion "Imtech Arena". Gledatelja: 57.127

Sudac: Manuel Grafe

Strijelci: 1:0 Beister (52'), 2:0 Rudnevs (62'), 2:1 Huntelaar (81'-11m), 3:1 Badelj (90'-11m)

Žuti kartoni: Arslan, Aogo (HSV), Huntelaar (Schalke 04)

HSV:  Adler, Diekmeler, Mancienne, Westermann, Aogo, Skjelbred (69 Rincon), Badelj, Arslan (90' Bruma), Jansen, Beister (89 Scharner), Rudnevs.

SCHALKE 04: Unnerstall , Fuchs, Howedes, Papadopoulos, Uchida, Neustadter (69 Draxler), Jones, Obasi (63 Barnetta), Pukki, Farfan (70 Holtby), Huntelaar.

Milan Badelj dočekao svoj bundesligaški prvijenac. Bivši kapetan Dinama pogodio je iz penala u sudačkoj nadoknadi derbija protiv Schalkea i potvrdio pobjedu domaćina. Puno je aktivnije i konkretnije krenuo HSV i već u 7. minuti mogao je do prednosti, no udarac Aoga odsjeo je na stativi. U 24. minuti zaprijetio je Rudnevs, a tri minute kasnije puno je bolju prigodu propustio Westermann sa svega deset metara.

Jedinu prigodu za goste propustio Neustadter u 43 minuti. Nakon dosadnog prvog uslijedilo je uzbudljivo drugo poluvrijeme koje je pogotkom u 52 minuti otvorio Beister, Kada je deset minuta kasnije Rudnevs povisio na 2:0 gosti su krenuli na sve ili ništa.

Devet minuta prije kraja iz kaznenog je udarca smanjio Huntelaar, ali sudbinu gostiju zapečatio je Badelj.

 Rezultati 14. Kola: Borussia (D) - Fortuna Dusseldorf 1:1 (Blaszczykowski 43'/Reisinger 79'), Hannover - Gruther Furth 2:0 (Mame Diouf 4', Eggimann 69')), HSV - Schalke 04 3:1 (Beister 52' Rudnevs 62', Badelj 90'-11 m/Huntelaar 81'), Eintracht - Mainz 1:3 (Szalai 55'-ag/Ivanschitz 18', Parker 42', Noveski 52'). 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.