NJEMAČKO PRVENSTVO

Mandžukić atraktivno presudio bivšem klubu

Petak, 15. veljače 2013. 22:35 Napisao/la  SC

Utakmica 22. kola: Wolfsburg - Bayern 0:2. Nakon pogotka hrvatski napadač nije se veselio

Bundesliga – 22. kolo

WOLFSBURG - BAYERN 0:2

Stadion "Volkswagen Arena". Gledatelja: 30.000

Sudac: Felix Zwayer

Strijelci: 0:1 Mandžukić (36'), 0:2 Robben (90')

Žuti kartoni: Madlung, Vierinha, Dost, Hasebe, Naldo (Wolfsburg), Ribery, Dante (Bayern)

WOLFSBURG: Benaglio - Schäfer, Madlung, Naldo, Hasebe - Polak, Träsch (75' Fagner) - Olić (65' Perišić), Diego, Vieirinha (75' Helmes) - Dost

BAYERN: Neuer - Alaba, Dante, van Buyten, Lahm - Schweinsteiger, Gustavo - Ribery (78' Robben), Kroos (79' Timoščuk), Müller - Mandžukić (83' Gomez).

Marijo Mandžukić čovjek je koji u ovoj kalendarskoj godini igra u neponovljivoj formi. I ovoga petka, na otvaranju 22. kola, najbolji strijelac Bundeslige svojim je 15. pogotkom sezone (18 u svim natjecanjima) osigurao je pobjedu Bayernu na gostovanju u Wolfsburgu, gradu gdje je igrao do kraja prošle sezone.

Trenutak odluke dogodio se u 36. minuti kada je Mandžukić sa desetak metara iskosa sjajno škaricama pogodio za 1:0 gostiju. Najprije je slobodni udarac izveo Kroos, a potom je Mandžukiću loptu sjajno proslijedio Schweinsteiger, a sve ostalo bila je povijest. Baš kao što je povijesna činjenica da je ovo prvi domaći poraz vukova kada igraju petkom nakon rujna 2006. godine.

Nakon pogotka u 36. minuti hrvatski se reprezentativni napadač nije veselio, iskazavši svoje poštovanje navijačima i igračima domaćega kluba, koji su mu očito ostali u dobrom sjećanju. Oni se prema njemu nisu ponijeli jednako gospodski, izviždali su ga kada je izašao iz igre prepustivši svoje mjesto Mariju Gomezu u 83. minuti.

S druge pak strane Ivica Olić otišao je u suprotnom smjeru od Mandžukića pa je bavarsku prijestolnicu zamijenio gradom Volkswagena. U ovaj je susret krenuo od početka, ali je bio puno manje upečatljiv od mlađeg reprezentativnog kolege. Treći Hrvat u ovoj nogometnoj priči Ivan Perišić utakmicu je gledao sa klupe domaćina do 65. minute, kada je zamijenio Ivicu Olića. "Ola" se trudio koliko je mogao i imao tri zanimljive prigode u 18., 29. i 48. minuti, ali ovu utakmicu neće pamtiti po previše lijepih stvari.

Bayern nije još u ovoj kalendarskoj godini primio pogodak i barem na jednu noć prednost bavarskoga diva pred još uvijek aktualnim prvakom iznosit će ogromnih 18 bodova. Marijo Mandžukić bio je predvodnik svih bitnih i opasnih akcija lidera Bundeslige. U 10. minuti hrvatski je napadač dva puta ubacio lijepo s desnog boka, ali prvi put je bio u zaleđu, a drugi pokušaj je vratar Benaglio uhvatio pred Kroosom. Devet minuta kasnije "Mandžo" je sa petnaestak metara promašio okvir gola. U 29. minuti Wolfsburg je uspio zaprijetiti konkretnije, ali je Neuer spremno dočekao dugu loptu domaćih

Drugo poluvrijeme prošlo je u laganoj dominaciji Bayerna, bilo je tu i nekoliko prilika od kojih je posebno dobra bila ona Francka Riberyja u 73. minuti. Kada je krenuo sam prema Benagliu prekršajem ga je zaustavio Hasebe i zaradio žuti karton. I onda u drugoj minuti sudačke nadoknade povratnik na teren Arjen Robben u svom 71. nastupu za Bayern postigao je konačnih 0:2 za gol razliku Bavaraca od okruglih plus 50.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.