NJEMAČKO PRVENSTVO

Mandžukić postigao pogodak za remi Bayerna

Subota, 17. studenog 2012. 18:11 Napisao/la  SC

Utakmice 12. kola: Borussia (D) – Greuther Furth 3:1, Nurnberg – Bayern 1:1. Perišić igrao od početka

Bundesliga – 12. kolo

NURNBERG – BAYERN 1:1

Stadion Nurnberga. Gledatelja:50.000

Sudac: Manuel Grafe

Strijelci: 0:1 Mandžukić (3'), 1:1 Feulner (46')

Žuti kartoni: Chandler, Polter, Gebhart (Nurnberg), Kroos, Schweinsteiger (Bayern)

Crveni karton: Gebhart (Nurnberg 77' – drugi žuti)

NURNBERG: Schafer, Pinola, Nilsson, Chandler, Klose, Frantz (od 66' Esswein), Feulner, Kiyotake (od 80' Korczowski), Simons, Gebhart, Polter (od 89' Plattenhardt).

BAYERN: Neuer, Van Buyten, Rafinha (od 62' Lahm), Dante, Alaba, Kroos, Schweinsteiger, Muller, Timoščuk (od 53' Martinez), Shaquiri, Mandžukić (od 77' Pizarro).

Mario Mandžukić svojim je devetim pogotkom sezone doveo Bayern u vodstvo već u trećoj minuti, no to nije bilo dovoljno Bavarcima za novu pobjedu. Istini za volju Bayern je u Nurnbergu zaigrao u prilično „šarenom sastavu“ (bez šest prvotimaca), no to nije opravdanje za posrtaj protiv slabašnog domaćina koji je ove sezone na svome stadionu slavio tek jednom.

Mandžukić je sjajno ispratio ubacivanje s krila Tonija Kroosa, i iz blizine učvrstio svoju poziciju vodećega strijelca Bundeslige. Istini za volju domaći su se bunili signalizirajući nedozvoljenu poziciju i Thomasa Mullera koji je uposlio Kroosa a i asistenta za pogodak. Sve im je bilo uzalud. Bayern je poveo i do kraja poluvremena nije se dogodilo ništa.

No, već u prvoj minuti nastavka Feulner je sa dvadesetak metara matirao Neuera za poravnanje i tada je malo tko vjerovao da će to biti konačan rezultat. Pa ipak prvi primljeniu pogodak primljen na gostovanjima ove sezone stajao je Bavarce gubitka dva boda. Timo Gebhart u 48. je minuti imao šansu posve preokrenuti ishod no promašio je ono što je jako teško promašiti.

Mandžukića je u 77. minuti zamijenio Čileanac Claudio Pizarro no niti on, niti činjenica da su Bavarci od te minute imali igrača više nije uspio promijeniti ishod.

Aktualni prvak dortmundska Borussia lako se obračunala sa novakom u ligi Greuther Furthom, a nakon plaćene kazne „zbog jezika“ Ivan Perišić igrao je od prve minute za milijunaše. Već u drugoj minuti Perišić je sjajno opalio sa dvadeset metara no njegov je udarac krajnjim naporom ukrotio vratar gostiju Grun. Perišić je i požutio u 20 minuti, no biti će zadovoljan jer je napokon odigrao cijelu utakmicu.

Od prve minute za HSV je zaigrao i Milan Badelj dok Ivo Iličević već mjesec i pol dana nije niti blizu momčadi iz Hamburga. Domaći su slavili minimalno protiv Mainza. Domaći uspjeh ostvario je i Eintracht protiv Augsburga dok su puni plijen sa gostovanja kući ponijeli Freiburg i Stuttgart.

Rezultati utakmice 12. kolo: Borussia (D) – Greuther Furth 3:1 (Lewandowski 3', 15'-11m, Gotze 42'/Stieber 5'), Eintracht – Augsburg 4:2 (Molder 7'-ag, Aigner 32', Meier 52', 75'-11m/Koo 45', Molders 64'), HSV – Mainz 1:0 (Son 63'), Hannover – Freiburg 1:2 (Abdellaoue 33'-11m/Schmid 11', Rosenthal 55'), Borussia (M) – Stuttgart 1:2 (Starnzl 7'/Harnik 8', Brouwers 72'-ag), Nurnberg – Bayern 1:1 (Feulner 46'/Mandžukić 3'), Bayer Leverkusen – Schalke 04 2:0 (Schurrle 45', Kiessling 67')

.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.