NJEMAČKO PRVENSTVO

Iličević zabio u pobjedi HSV-a

Subota, 22. kolovoza 2015. 17:27 Napisao/la  SC

Rezultati 2. kola: Hoffenheim - Bayern 1:2, Hannover - Bayer 0:1, Koln - Wolfsburg 1:1, HSV - Stuttgart 3:2

Pogotkom Roberta Lenadowskog u 90. minuti utakmice Bayern je došao do bodova kod Hoffenheima. Iako je kraj utakmice dočekao s igračem manje zbog isključenja Boatenga, Bayern je preokrenuo rezultat nakon najbrže postignutog pogotka u povijesti Bundeslige.

Hoffenheim je svojim navijačima ponudio početak iz snova. Poveli su domaći igrači protiv Bayerna nakon samo devet sekundi igre. Veliku pogrešku gostujuće obrane je iskoristio Kevin Volland, postigao je pogodak za 1:0 koji je ujedno i najbrži pogodak u povijesti Bundeslige. Bayern je izveo loptu s centra, ona je gurnuta prema Alabi koji je neprecizno proslijedio prema Boatengu. Neuer se poskliznuo u pokušaju da stigne do lopte prije Vollanda i time njemačkom napadaču otvorio prostor za pogodak.

Bayern je do prve opasnije prilike stigao u 13. minuti. Nakon preciznog dodavanja pucao je Douglas Costa, no neprecizno. Lopta je otišla pokraj lijeve vratnice i nije bilo potrebno da Baumann intervenira.

Pep Guardiola je već u 37. minuti morao napraviti prisilnu zamjenu. Ozlijedio se Mehdi Benatia, a u igri ga je zamijenio Rafinha. Pritisak Bavaraca se naposljetku ipak isplatio jer su do kraja poluvremena uspjeli izjednačiti. Baumann je obranio udarac Douglasu Costi, a na odbijenu je loptu natrčao Thomas Muller i pospremio je u mrežu za 1:1.

U 67. minuti lako su crveni mogli preokrenuti da je malo precizniji bio Vidal. Sjajno je Čileanac potegnuo s ruba šesnaesterca, odlično naciljao gornji desni kut, ali je za malo bio neprecizan - pogodio je prečku.

I onda su u 73. minuti domaći nogometaši dobili nevjerojatan poklon - jedanaesterac. Jerome Boateng igrao je rukom u kaznenom prostoru, zaradio tako drugi žuti (crveni karton), a priliku s bijele točke dobio je Eugen Polanski. No gađao je isuviše desno, lopta se odbila od grede, međutim crveni su bili brži te su "počistili" nezgodnu situaciju.

U 88. minuti Robert Lewandowski bio je u izglednoj poziciji kada je izbio sam pred vratara domaće momčadi, ali njegova prizemna lopta otišla je desno od vratnice.

Ipak samo dvije minute kasnije Poljak je slavio. Našao se gotovo na sličnoj poziciji i ovoga puta sigurno ja zakucao na asistenciju Douglasa Coste.

Hoffenheim - Bayern 1:2 (Volland 1/Muller 41, Lewandowski 90)

HOFFENHEIM: Baumann - Kaderabek, Schar (90 Ochs), Sule, Kim - Schmid (64 Rudy), Schwegler, Polanski - Zuber - Volland, Kuranyi (69 Uth)

BAYERN: Neuer - Lahm (67 Lewandowski), Benatia (36 Rafinha), Boateng, Alaba - Xabi Alonso - Robben (59 Alcantara), Muller, Vidal, Costa - Gotze

Ostali rezultati 2. kola: Eintracht Frankfurt - Augsburg 1:1 (Russ 86/Caiuby 23), Hannover - Bayer 0:1 (Calhanoglu 18), Koln - Wolfsburg 1:1 (Zoller 30/Bendtner 83), Schalke - Darnstadt 1:1 (Draxler 47/Rausch 9), HSV - Stuttgart 3:2 (Iličević 34, Lassoga 84, Djourou 89/Ginczek 23, 42)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.