NJEMAČKO PRVENSTVO

Bayern preokrenuo protiv Borussije (D)

Subota, 01. studenog 2014. 20:17 Napisao/la  SC

Utakmica 10. kola: Bayern - Borussia Dortmund 2:1 (Lewandowski 72', Robben 85'-11m/Reus 31').

Nogometaši Bayerna pobijedili su u Borussiju Dortmund  2:1 u derbiju 10. kola njemačkog prvenstva. Bavarci su u završnici slomili suparnika i prekinuli niz od četiri prvenstvene utakmice bez pobjede protiv Borussije na domaćem terenu. Tragičar utakmice bio je Neven Subotić koji je ušao u igru na poluvremenu umjesto Hummelsa.

Borussia je vodila 1:0 i odolijevala domaćinu koji se propisno ispromašivao. Trebalo je dočekati 72. minutu. Subotić je uklizao i pokušao očistiti jedno dodavanje Riberyja, ali lopta je došla na nogu Lewandowskom koji je potegnuo s ruba kaznenog prostora - 1:1.

Trinaest minuta kasnije nova pogreška Subotića. Branič Borussije slabo je očistio jednu loptu napucavši Riberyja. Francuski nogometaš prihvatio je loptu, a Subotić ga potegnuo za dres u kaznenom prostoru. Robben je bio siguran s bijele točke - 2:1.

Borussia je tako ostala bez bodova iako je vodila od 31. minute. Aubameyang je sjajno ubacio s desne strane, a Reus glavom loptu pospremio u mrežu - 0:1.

Bayern se nakon toga propisno ispromašivao. Od najizglednijih prilika valja izdvojiti onu Mullera u 38. minuti nakon sjajne asistencije Robbena. Napadač Bayerna u sto postotnoj situaciji nije uspio matirati Weidenfellera. Dvije minute kasnije Robben je bio u odličnoj prilici, ali njegov pokušaj blokirali su gostujući braniči. U drugom poluvremenu Lewandowski neometan s nekoliko metara pred golom nije uspio matirati vratara Borussije.

BAYERN: Neuer, Lahm, Boateng,  Benatia, Alaba, Robben, Alonso, Gotze (od 70' Ribery), Bernat, Muller (od 81' Pizarro), Lewandowski.

BORUSSIA (D): Weidenfeller, Hummels (do 46' Subotić), Piszczek, Papastathopoulos, Durm, Kehl, Bender, Mkhitaryan, Reus, Kagawa  (od 71' Großkreutz), Aubameyang (od 81' Ramos).  

Utakmica 10. kola: Bayern - Borussia Dortmund 2:1 (Lewandowski 72', Robben 85'-11m/Reus 31')

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.