NJEMAČKO PRVENSTVO

Bayern osigurao 23. naslov prvaka

Subota, 06. travnja 2013. 17:13 Napisao/la  SC

Bavarci su slavljem kod Eintrachta šest kola prije kraja stigli do nedostižnih 20 bodova prednosti ispred Borussije Dortmund

Nogometaši Bayerna prvaci su Njemačke! Bavarci su slavljem kod Eintrachta šest kola prije kraja stigli do 23. titule i nedostižnih 20 bodova prednosti ispred Borussije Dortmund. Bavarci su ujedno upisali 11. uzastopnu pobjedu u Bundesligi, a klub iz Munchena već 19 utakmica ne znaju za poraz u prvenstvu. Bayern ne zna za poraz u prvenstvu od 28. listopada prošle godine kada je na domaćem travnjaku izgubio od Bayera 1:2.

Jedini pogodak na utakmici vrijedan naslova prvaka postigao je Bastian Schweinteiger koji je u 53. minuti sjajno petom proslijedio loptu u mrežu - 0:1. Prije toga Alaba nije iskoristio najstrožu kaznu za Bayern u 27. minuti. Ipak, Bavarci su se spašavali u završnici. Domaćin je u 81. minuti tražio penal nakon igranja rukom braniča Bayerna, a iz kornera u istoj akciji Neuer je sjajno reagirao na pokušaj Zambrana.

Mario Mandžukić nije bio u kombinaciji za sastav Bayerna, dok je Srđan Lakić za Eintracht ušao u igru u 75. minuti.

Werder je ponovo kapitulirao nakon što je u posljednje tri utakmice upisao remi, a već šest susreta ne zna za pobjedu. Schalke je slavio 2:0, oba pogotka gosti su postigli nakon katastrofalnih pogrešaka domaće obrane koja je u oba navrata izgubila loptu u svojem kaznenom prostoru. Za utjehu Werderu ostaje da je četvorka koja se nalazi ispod njega na ljestvici, također upisala poraz.

Augsburg je tako poražen kod Borussije Dortmund iako je u završnici prvog poluvremena pogocima Baiera i Vogta stigao do vodstva 2:1. Domaćin je uzvratio golom Schiebera i Subotića, sve je zapečatio Lewandowski u 90. minuti. Inače, Lewandowski je već ranije u utakmici zabio gol, ali je poništen zbog zaleđa, dok je Augsburg imao dobru priliku u 85. minuti kod rezultata 2:3. Ji je dobro pucao, ali vratar Borussije još bolje obranio.

Bayer Leverkusen i Wolfsburg podijelili su bodove odigravši 1:1, Ivicu Olića u 90. minuti zamijenio je Schafer.

Rezultati 28. kola: Bayer (L) - Wolfsburg 1:1 (Schurrle 13'/Kjaer 71'), Borussia (D) - Augsburg 4:2 (Schieber 22', 53', Subotić 64', Lewandowski 90'/Baier 43', Vogt 45'), Eintracht - Bayern 0:1 (Schweinsteiger 53'), Borussia (M) - Greuther Furth 1:0 (Jong 74'), Werder - Schalke 0:2 (Draxler 51', Marica 69')

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.