Bundesliga: Bayern petardom s Alianz Arene ispratio HSV na početku nove sezone

Petak, 14. kolovoza 2015. 22:30 Napisao/la  SC

Susret 1. kola: Bayern - HSV 5:0

Bayern je krenuo po povijesni uspjeh, Pep Guardiola želi biti prvi trener u povijesti Bundeslige koji će neku momčad dovesti do četvrtog uzastopnog naslova. Na otvaranju nove sezone u Njemačkoj lak posao - 5:0 protiv HSV-a, koji se lani jedva spasio ispadanja, a ni sad nije izgledao ništa bolje, najuvjerljiviji je start neke momčadi još od 1982.

Benatia je zabio prvi, Lewandowski drugi, a potom Müller dva. Ivo Iličević odigrao je potpuno nevidljivih 70 minuta, Ivica Olić ušao je u 60. minuti, dok je za HSV debitirao Emir Spahić. I može biti sretan da nije isključen, nakon što je već imao žuti karton, kačio se s Müllerom, nagazio Lewandowskog, razgovarao sa sucem.

U 27. minuti Bayern je probio goste. Xabi Alonso je ubacio iz slobodnog udarca, Lewandowski je bio u zaleđu, ali ne i strijelac Benatia - 1:0.

Pred kraj prvog poluvremena Spahić je dobio žuti karton, a koju minutu kasnije zakačio se s Müllerom. Na poluvremenu je Bayern tako imao 1:0, uz veliku dominaciju, ali bez izrazitih šansi. Ipak, HSV je mogao biti sretan s malim zaostatkom, jer uopće nije pokazivao napadačku ambiciju.

U drugom je dijelu u 50. minuti Spahić izbjegao isključenje nakon što je nagazio Lewnadowskog. A već je imao žuti karton.

Dvije minte kasnije Robert Lewandowski zabio je i drugi gol. To mu je 92. bundesligaški gol, brzo će do stotog pogotka. U 60. minuti u igru je ušao i Ivica Olić, a u 65. minuti HSV-ov je golman sjajno obranio udarac Rafinhe, da bi u nastavku akcije sudac propustio dosuditi jedanaesterac za Bayern.

U 68. minuti sjajnu akciju i ubačaj vanjskom Douglasa Coste glavom je u mrežu pospremio Thomas Müller za 3:0. Tada je i potpuno nevidljivi Ivo Iličević izišao iz igre, a Vidal je imao lijepu šansu zabiti i četvrti gol. No, zabio ga je Müller u 73., za 4:0 nakon sjajnog proigravanja Lewandowskog!.

Douglas Costa također je zabio svoj prvi bundesligaški gol, za konačnih 5:0, na tri minute prije kraja.

Bayern - HSV 5:0 (Benatia 27, Lewandowski 53, Muller 69, 73, Costa 87)

BAYERN: Neuer - Lahm (72 Alcantara), Benatia, Boateng, Alaba - Xabi Alonso (56 Rafinha) - Robben (65 Gotze), Muller, Vidal, Costa - Lewandowski

HSV: Adler - Diekmeier, Djourou, Spahić, Ostrzolek - Jung - Iličević (69 Diaz), Ekdal (61 Olić), Holtby, Gregoritsch - Schipplock (69 Lassoga)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.