Bundesliga: Andrej Kramarić istrčao na Alianz Areni, Lewandowski s dva gola donio pobjedu Bayernu

Nedjelja, 31. siječnja 2016. 19:39 Napisao/la  SC

Susreti 19. kola: Bayern - Hoffenheim 2:0, Wolfsburg - Koln 1:1

Bayern je pred svojim navijačima u 19. kolu Bundeslige slavio protiv pretposljednje momčadi prvenstva Hoffenheima s 2:0. Iako je u prošlom kolu protiv Bayera dobio samo sedam minuta na terenu, Andrej Kramarić je protiv vodeće momčadi lige zaigrao od prve minute. Bayern je nastavio s tradicijom, jer nijednom ove sezone na domaćem terenu nisu postigli manje od dva pogotka, a prosječno su po utakmici zabijali 3.4 pogotka.

Arjen Robben je u sedmoj minuti lijepo naciljao s ruba kaznenog prostora, ali je lopta zasjela na gornjoj strani mreže. Bavarci su nakon toga nastavili s pritiskom, ali pravu su priliku iskreirali tek deset minuta kasnije kada je Thomas Müller u kaznenom prostoru primio ubačaj s lijeve strane, okrenuo se i pucao iz poluvoleja, ali samo u ruke gostujućeg vratara.

Fantastičnu je obranu Baumann imao u 19. minuti kada je ponovno pucao Müller, ovoga puta puno snažnije. Nije vratar Hoffenheima mogao napraviti ništa u 32. minuti kada su Bavarci stigli do vodstva. Najprije je Kingsley Coman proigrao po desnoj strani, a u obrani je Sule dva puta blokirao. Međutim, lopta je opet stigla do lijevoga boka odakle je Douglas Costa ubacio iza leđa ubacio, lopta je prošla i Bičakčića, ali ju je dočekao Robert Lewandowski i poslao u mrežu 18. put ove sezone u Bundesligi.

Prvu je pravu priliku Hoffenheim dočekao u 42. minuti. Andrej Kramarić se uspio provući prema golu pored obrambenog igrača, pucao je s desne strane prema bližem kutu, ali je Manuel Neuer uspio blokirati njegov odličan udarac. To je ujedno bio i jedini udarac Hoffenheima u okvir protivničkog gola sve do 84. minute kada je pucao Kevin Volland.

David Alaba je uputio snažan udarac s 20-ak metara od gola, ali je Bičakčić koljenom skrenuo loptu u mrežu. Nakon udarca iz kuta veliku je priliku imao Lewandowski, još je jednom obranio Baumann. Ali pritisak ni tu nije stao. U nastavku je akcije Badstuber prebacio loptu glavom na lijevu vratnicu odakle je glavom pored vratnice pucao Bayernov poljski napadač.

Fantastičnu je priliku u 56. minuti imao Kramarić! Izbjegao je za dlaku zaleđe i krenuo sam prema vrataru. Stigao ga je branič Bayerna, ali ga je on uspio 'okrenuti', ali je s desne strane kaznenog prostora pucao malo pokraj lijeve vratnice. Žalit će Hoffenheim za ovom prilikom, jer se takve protiv Bayerna ne dočekaju često...

I u 64. minuti Robert Lewandowski je postigao i drugi pogodak. Lahm je poslao odličan ubačaj kroz obranu Hoffenheima, zakasnio je Bičakčić u blok Lewandowskom i Poljak je bez problema lobirao vratara Baumanna. Ovo je bilo 27. put da je Lewandowski postigao više od jednog pogotka u Bayernovoj bundesligaškoj utakmici. Uz ova dva pogotka, on je ove sezone kombinirano s Thomasom Müllerom postigao 33 pogotka u 19 odigranih utakmica i to ih čini najboljim napadačkim dvojcem u povijesti Bundeslige.

Do kraja je Arturo Vidal bombom s 20 metara zatresao desnu vratnicu, a pokušaj je ubilježio i Bičakčić čiji je udarac glavom nakon slobodnjaka blokiran.

Andrej Kramarić je igrao do 68. minute, a onda ga je u igri zamijenio Steven Zuber. Ermin Bičakčić je odigrao čitavu utakmicu. Bayern se s nova tri boda ponovno odvojio na osam bodova ispred Borussije D., dok je Hoffenheim ostao na pretposljednjem mjestu prvenstva.

Bundesliga - 19. kolo

Bayern - Hoffenheim 2:0 (Lewandowski 32, 64)

BAYERN: Neuer - Lahm, Kimmich, Badstuber, Alaba - Xabi Alonso - Robben, Muller (67 Vidal), Costa (88 Bernat), Coman (62 Thiago) - Lewandowski

HOFFENHEIM: Baumann - Kaderabek, Bicakčić, Sule, Kim - Rudy, Strobl - Schmid (77 Volland), Hamad (68 Amiri), Vargas - Kramarić (68 Zuber)

Bundesliga, 19. kolo: Wolfsburg - Koln 1:1 (Draxler 67/Modeste 75)

Tablice omogućuje Sofascore