Bild: Mario Mandžukić na kraju sezone isprovocirao sukob s Pepom Guardiolom

Ponedjeljak, 19. svibnja 2014. 09:19 Napisao/la  SC

Prije nego što ode iz Bayerna, frustrirani Mandžukić očigledno je Guardioli htio dati do znanja što misli o njemu

 

Prema pisanju Bilda Mario Mandžukić isprovocirao je sukob s Pepom Guardiolom. Sukob prvog strijelca i trenera Bayerna traje od prvog dana, kada je Guardiola zapostavio Mandžukić zbog taktičkih potreba njegove tika-take. Tijekom sezone Mandžukić se nametnuo kao nužnost u momčadi, igrao je većinu utakmica, ali nije uspio ostvariti status koji je priželjkivao. Živci su popustili pri kraju sezone, kada je bilo jasno da Mandžukić odlazi iz Bayerna. Prije nego što ode, frustrirani Mandžukić očigledno je Guardioli htio dati do znanja što misli o njemu. 

Prema Bildu početak kraja dogodio se nakon utakmice protiv Real Madrida, kada je Guardiola emotivnim nastupom pred igračima preuzeo krivicu za debakl (0:4). Mandžukić je navodno sva njegova objašnjena popratio podcjenjivačkim podsmjehom. Nastavilo se na terenu, gdje je Mandžukić govorom tijela i ponašanjem stalno provocirao sukob. Guardioli je prekipjelo neposredno prije finala Kupa u Berlinu, kada je Mandžukiću poželio sreću u novom klubu.

Mandžukić nije putovao u Berlin, vratio se u Hrvatsku odakle je suigračima poželio sve najbolje u finalu. Bayern je pobijedio Borussiju Dortmund i osvojio Kup bez Mandžukića, koji ovih dana treba odlučiti gdje će nastaviti karijeru. Iza njega je epizoda u Bayernu, koju će pamtiti po prošloj sezonu tijekom koje je bavarski klub osvojio sve što se moglo.

A onda je došao Guardiola...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.