Andre Mijatović osigurao kvalifikacije za plasman u prvu Bundesligu

Nedjelja, 16. svibnja 2021. 20:18 Napisao/la  SC
Stidl i Mijatović
Stidl i Mijatović

Gruether Furth u 33. kolu pobijedio (4:2) je u gostima Paderborn za koji je cijelu utakmicu odigrao nekadašni igrač Rijeke Jamilu Collins.

Pogotke za momčad Andreja Mijatovića postignuli su Nielsen (28), Hrgota (42), Segulin (47) i Abiama (90+5), za domaćine strijelci su bili Jaeckel (22-ag) i Fuhrich (45+3).

Budući da je HSV doživio poraz (2:3) od Osnabrucka, koji se bori za ostanak, Gruether Furth je kolo prije kraja osigurao dodatne kvalifikacije za plasman u prvu Bundesligu.

Bochum je odigrao neodlučeno u Nurnbergu (1:1), Kiel je izgubio (2:3) u gostima od Karlsruhera, tek će u zadnjem kolu biti određen konačni poredak tri vodeće momčadi s time da je Bochum postao prvoligaš.

U najgorem slučaju Bochum se može izjednačiti bodovno s Gruether Furthom, ali ima puno bolju gol-razliku (35 prema 24) koja odlučuje o plasmanu.

U zadnjem kolu sve tri momčadi igraju kod kuće: Gruether Furth - Fortuna Dusseldorf, Bochum - Sandhausen, Kiel - Darmstadt.

Momčad koju vode Stefan Leitl i njegov pomoćnik Mijatović može se izravno plasirati u prvu Bundesligu jedino ako pobjedi, a Kiel ne pobjedi u zadnjem kolu.

Prva dva kluba stječu pravo na izravni plasman, treći klub igra dodatne kvalifikacije sa 16-plasiranim prvoligašem, što je trenutačno Werder

Poredak: Bochum 64, Kiel 62, Greuther Furth 61, Fortuna Dusseldorf 56, HSV 55,...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.