Europska liga: Dinamo ispao nakon poraza u uzvratnoj utakmici

Četvrtak, 15. travnja 2021. 22:53 Napisao/la  SC

Momčad Dinama do odmora igrala kao da je u Villarreal stigla s dva pogotka prednosti, a ne s jednim pogotkom zaostatka

Europska liga: Dinamo ispao nakon poraza u uzvratnoj utakmici

Villarrreal je ostvario plasman u polufinale dvama pobjedama protiv Dinama, u uzvratnoj utakmici Villarreal je pobijedio 2:1.

U prvom dijelu Villarreal je nadmoćno gospodario travnjakom protiv suzdržanog Dinama, momčad kojega se do odmora ponašala kao da je u Villarreal stigla s dva pogotka prednosti, a ne s jednim pogotkom zaostatka.

U tako bojažljivoj igri bilo je samo pitanje kada će popustiti koncentracija pod pritiskom.

U 25. minuti Chukuweze je iz blizine iz voleja loptu poslao u vratnicu.

U 38. minuti ispala je kompletna Dinamova obrana: Chukuweze je pobjegao desnom stranom u dvojbenoj poziciji koju je analizirao VAR, gurnuo je idealno loptu Alcaceru, koji je iz blizine zatresao mrežu - 1:0.

U 42. minuti Livaković je odbio loptu koja je stigla do Morena, najbolji napadač domaćina precizno je naciljao desni kut - 2:0.

Dinamo do odmora nije ozbiljno ušao u završnicu!

U drugom dijelu igrala se puno zanimljivija utakmica, jer je Dinamo počeo prepoznatljivo igrati za pogodak više.

Na kraju Dinamo je pobijedio u barem jednom od četiri poluvremena koje je prema sadržaju bilo najzanimljivije, obje su momčadi stvorile po nekoliko izglednih prilika.

U 71. minuti Oršić je odigrao Petkoviću koji je primio loptuna 7 metara od vratiju okružen dvojicom igrača, odigrao je lucidno petom, Oršić je slijeva izašao ispred Rullija i pogodio suprotni kut - 1:2.

Dinamo nije iskoristio još dvije velike prilike.

Majer je u 49. minuti oteo loptu zadnjoj liniji, otrčao prema vrataru Rulliju, koji je prozreo namjeru igrača Dinama i nogom odnio loptu u situaciji jedan na jedan.

U 64. minuti Gvardiol je doveo loptu do kaznenog prostora, pravodobno je odigrao Oršiću, koji je ušao u kazneni prostor slijeva, dotrčao do Rullija i promašio.

Nisu više igrači Villarreala dominirali kroz posjed lopte, kraj utakmice dočekali su u svojoj trećini, prilike su stvarali u transformacijama.

U 59. minuti Chukuweze se ubacio u kazneni prostor zdesna, prošao kraj Livakovića, loptu je na putu za mrežu skrenuo Lauritsen.

U 65. minuti Livaković je fantastično refleksno reagirao, kada je Moreno natrčao na povratnu loptu i jakim udarcem s desetak metara po sredini pokušao svladati vratara Dinama.

U 76. minuti Chukuweze je još jednom pogodio vratnicu, u 81. minuti Chukuweze je s ruba kaznenog prostora zdesna gađao suprotni kut, Livaković je poletio dovoljno visoko da obrani udarac.

VILLARREAL: Rulli, Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza (90 Moreno), Parejo (85 Coquelin), Capoue, Trigueros (62 Gomez), Moreno, Alcacer (90+2 Baena), Chukuweze (90 Pena)

DINAMO: Livaković, Ristovski (62 Stojanović), Lauritsen, Theophile (82 Perić), Gvardiol, Ademi (82 Mišić), Jakić, Ivanušec (76 Atiemwen), Majer (62 Franjić), Oršić, Petković

Uzvratna utakmica četvrtfinala Europske lige: Villarreal - Dinamo 2:1 (1:0) (Alcacer 36, Moreno 42/Oršić 74)
* u zagradi rezultat prve utakmice

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.